http://www.rantapallo.fi/sucar/files/2015/03/received_10153132159760489.jpegcopyright by Cathkinspa, lupa kuvan julkaisemiseen saatu Suvi Kinnuselta 2015

On hiljaisempia päiviä ja tapahtumia jotka saa muistelot rullaamaan.

Eilen esimerkiksi;kävin Vuosaaressa,olenhan siellä vuosia elämästäni viettänyt,olen jo oppinut taas shoppailemaan yksin.

Kahvittelu yksin vielä hiukka pelottaa,koska olen aikoinani esikoisen kanssa niin monet shoppailu/kahvittelu hetket viettänyt,niin pakostakin ne viimeistään siinä kahvilla ollessa nousevat mieleen.Ja siksikin katselin kaikkia vanhoja mukavia kuvia ja annoin itkun tulla,eilen illalla.

Alkuun esikoiseni kuoleman jälkeen en voinut käydä shoppailemassa ja kun sitten lopulta menin yksin minua alkoi itkettämään niin kovasti,ikävä nääs tuli,että oli pakko lähteä kaupasta pois.

Hän oli aika huikea shoppailija,vaikka toki ei sitä rahaa aina kulunut,kuin enemmän tai vähemmän,mutta shoppailusta kaiken irtiotto on taitolaji.

Muistan kerran itäkeskuksen reissulta,hän oli niin nuori ja naimaton vielä ja pahoittanut mielensä,soitti ja niiskutti puhelimeen kuin paha mieli hänellä on ja kysyi jos voisimme tavata.Tapasimme siis Itiksessä ja sanoin anna palaa,koska oli alennusmyynnit.Olimme hiukka eri teillä ja tapasimme fasterilla ,ostin kaffet ja istuimme pöytään ja hän kaataa kassillisen...alusvaatteita pöydälle,siinä sitten käytiin läpi rintaliivien pitsi-ihanuudet,eikä meitä hävettänyt,mutta jokukin mies punehtui viereisessä pöydässä ja meitä vaan nauratti ja pahamieli oli tipotiessään.

Kuopus tyttäreni ei ole niin kova shoppailemaan,mutta on meilläkin muistoja,taisi kerran minulla olla pahamieli ja pyysin häntä mukaan,kesäpäivänä ja oli lauantai,menimme Itiksen stockalle ja hajuvesi osastolle,siellä rakastuin Burberryn londoniin(ei ole maksettu mainos) ja se rakkaus on kestänyt.

Kun lähdimme ulos kaupasta,kohta vanavedessä oli huomattavan nuori mies,joka loihe lausumahan siitä olan takaa,nyt on naisellinen tuoksu,hänen oli ihan pakko sanoa se,kuulemma.Hänkin piti siis Londonista.

Joskus joku on maininnut tyylitajustani,sen olevan Forrester harakan tapainen,mutta minkäs teet jos kauniista pidät ja onneksi tyttärenikään eivät kynttiläänsä tässä suhteessa vakan alle ole piilottaneet

Nooh,eiköhän se siitä,sekin pelko väistyne.Onneksi siellä Vuosaaressa,eilen,samaan pöytään istahti rouvashenkilö,vanhempi kuin minä,siis sanotaanko vaikka eräs Vanha Rouva,silloin tunnen itseni vähän nuoremmaksi,vaikka ei sen enää ole niin nykyään väliä,vanha tai nuori,sydän matkan varrella ja ajatukset muokkautuvat,ulkonäkö ei :)

Sydän muuttuu rakkaudellisemmaksi ja suvaitsevammaksi ja anteeksi antavammaksi.

Ulkonäkö peilistä katsoen utuisen kauniimmaksi,johtunee kytevästä silmänpohja rappeumasta,siinähän keskeinen näkökenttä voi lopulta sumentua kokonaan,toivon että minä saan vielä kauan kirjoitella ja kauneutta katsella.

Siis tämä Vanha Rouva alkoi puhelemaan minulle ja minä tietty hymyillen otin vastaan hänen puheensa,taisin jopa ehtiä jokusen sanan väliin sanoa.Hän kertoi että hänen ylioppilasluokalla oli vain 6 oppilasta ja elossa enää 3,nyt hän oli 81 vuotias,siis hieman vanhempi kuin minä ja nyt yksi heistä oli sairastunut syöpään ja kertomansa mukaan sisuskalut on leikattu pois,hän kertoi että syöpä on niin pelottava asia....niinhän se joskus on,aika hallitsematon jos sen pään ottaa,syöpä siis.

Hän kertoi olevansa niin yksinäinen,että lähtee välillä kahvilaan ihmisiä katselemaan,minusta se oli tosi herttaista,sitten keskustelimme kukista ja vielä erikseen Pääsiäiskukista lopuksi.

Lopulta toivottelimme hyvää jatkoa toisillemme ja olimme molemmat  iloisia kohtaamisestamme,se saa uusia ajatuksia päähän,kuten hän ilmaisi asian,herttainen Vanha Rouva,sanoi vielä täyttävänsä syksyllä 82 v.

Ihmiset ovat niin kiireisiä,eivät välttämättä ehdi pysähtyä kahville ja antaa mahdollisuutta jollekin vaihtaa ajatuksia.

Kuva jonka tällä kertaa liitän mukaan on kuopukseni Balin matkalta,minusta se kuvaa hyvin rakkautta ,rannatonta maailmankaikkeudellista rakkautta.

Koska mikään ei ole palannut enää ennalleen,menetyksen jälkeen ,vaan kaikki elämässä etsii uuden uoman.