WP_20150628_002.jpgc Cathkinspa

Tämä näytti olevan todellinen kivettynyt  portinvartija.

Yllättäen kävinkin hautausmaalla tänään,en ihan alvariinsa siellä istuskele,vaan veimme kukkia haudalle,ystäväni vanhempien haudalle ja siinä heti mennessä törmäsin tällaiseen isoon patsaanlaiseen.

Sehän heti alkoi kuiskia omaa tarinaansa,en tiedä patsaan todellista tarinaa ,mutta minulle se avautui näin.

Alussa se oli Hän,lihaa ja verta ja paljon myötätuntoa,paljon auttamisen halua ,paljon näkemystä kuinka asioiden pitäisi olla,ollakseen hyvin.

Mahtipontisesti Hän oli aseistautunut oikeuden puolesta vääryyttä vastaan,terveyden puolesta,sairautta vastaan.

Miekka ei ollut vain näön vuoksi,eikä se tököttänyt tupessa käyttämättömänä,suurilla kaarteilla Hän miekkaa heiluttaen lisäsi mahtipontisuutta puheisiinsaa kansalle,kyläsepällä teetetty,vaatimattoman näköinen mutta hyvin karkaistu ja kestävä,kestävämpi kuin sen kantaja,näinhän se yleensäkin on ollut,miehet kaatuu,miekat jää.

Kilpi;ei se ollut pramea,mutta kattava juuri niiltä osin ,kuin sotivalla kuuluukin olla suojautuakseen.

Auttoivatko ne ja jos,niin mihin ne auttoivat?

Ei mihinkään,kerta toisensa jälkeen kaikki vääryys ja epäoikeudenmukaisuus ja kaikki sairaus tulvivat hyvän palvelijaa vastaan,väsyttäen hänet jokaista solua myöten,uuvutti ihan läjään,kaataen Hänet maahan.

Miekka kyllä pysyi vielä kädessä,kilpikin tallessa oli,mutta uni oli niin syvä,että se kivetti tämän oikeus taistelijan.

Mitä on apua jäljelle jääville tai hänen seuraajilleen kivettyneestä esikuvasta?

Ei mitään,jokainen joutuu/saa itse taistelunsa taistella,jokainen joutuu valitsemaan henkilökohtaisesti n.s hyvän ja pahan välillä,valitsemaan kuunteleeko hölösuista saarnaajaa,joka ei sitten mitään muuta aikaan saakaan,kuin meteliä tyhjästä tynnyristä.

Jokainen joutuu itse nousemaan ja lähtemään,tavoittaakseen tähtensä ja unelmiansa kohti kulkien,kaikki eivät toteudu,ei kaikki maailman kultakaan onnea takaa.

Valvotaan,onhan meille luvattu määräosamme leipää,nukutaan ajallamme ja olkaamme onnellisia terveydestä jos sitä on.

Jos ei ole terveyttä,ehkä jotain aihetta iloon ja kiitokseen löytyy,kun olemme kypsiä sen huomaamaan.