Tänään on hyvä päivä viedä koko kesän kukat Hietsun uurnalehtoon.Esikoiseni aina leikkisästi sanoi miehestään,mies oli heidän perheessä hortonomi(kaikki 3 kukkaa parvekkeella olivat hänen hoidossaan).

Mutta,mutta orvokkeja olisi tarkoitus viedä  ,sellaisia samettisilmiä,antamaan valoa ja iloa kukinnollaan,loppukesästä ne täytyy kuitenkin jo leikata pois,koska sateet ja auringot venyttävät orvokkien varret notkumaan maata myöten.

Samalla matkalla voi aistia kirjoitusaiheita.

Eilen kävin viemässä myyntiin korttejani  http://www.vallilanstoori.fi/ ,Vallilassa.Kiva paikka on siitä muotoutunut,siellä saa tyyliin päivän sopat ja kahvit,on siisti ja viihtyisä ja kirpputori pöydän hintakaan ei ole päätä huimaava.

Sain pienen telineen korteilleni,jos vaikka materiaalien hinnat tulisivat takaisin,onhan korttien teko ollut minulle myös aikamoista terapiaa,onnistua jossain joka on mieluista,kun muuten terveys ei enää taida omiin töihin sallia menoa.

Vaikkakin se on pääosin kohdallani hidasta,koska kortin tarina muotoutuu samalla,tyyliin,vielä yksi pieni kyynel täytyisi saada pysymään kortin tyttösellä.Melkeinhän niitä osaa täytyy katsoa suurennuslasilla ,nähdäkseen mitä kaikkea sinne on sijoitettu,ystäväni sanoikin eräästä,harvoin sitä näkee kortteja tehtävän luuppia apuna käyttäen.

No toiset ovat sitten vastapainoksi yksinkertaisia.Perhosia niissä esiintyy paljon,johtunee siitä että minulla oli suuri painava kivi sydämeni tienoilla tuossa pitkin kevättä ja se johtui lähenevästä esikoiseni kuolin päivästä.

Kun ensimmäinen vuosipäivä tulee ,se on erilainen ,sen ensimmäisen vuoden ikävät ovat karhean kovat..mitä viime vuonna tähän aikaan,ensimmäinen joulu ja juhannus ilman poismennyttä.

Toisena vuotena kohdallani suru on muuttanut muotoaan ja kuolemaa ajattelee eri kulmasta,mutta minua askarrutti kovasti se,mitä hän kesti yksin kivuissa,kertomatta niistä kenellekään,kuinka kovia ne olivat,kuten kuopus sanoi:Sisko halusi säästää läheisiään.

Minä jouduin vatsakivun vuoksi päivystykseen ja kipu oli tosi kova,siinä raapaisun verran ymmärsin hänen olotilaansa,kun hän muutaman kerran kivuissa päivystykseen joutui menemään.Urhea tyttäreni.

Siksi perhoset lentävät korteissani,koska vapaudessa ilman siteitä niiden on hyvä lentää.Niiden siivissä ei maan murheet tai kivut saa painaa,ja jos painaakin,lopulta ne lentävät vapaina ja kauniisti.