Olen saanut nyt kolme kirjaa ; Myss Caroline,Hengen anatomia ,MyssCaroline,Sielun sopimus ja Myss,Caroline Toipumisen taito.

Aloitin Sielun sopimuksella ja vaikka en ole sitä vielä lukenut kuin himpun verran,herättää se jo kovasti kysymyksiä.Miksi,siis miksi.Varmasti se onkin korkealentoista tietoa,mutta tottakin kun hyvin perehtyy ja sisäistää lukemansa.

Olen kuullut kilttien ihmisten vaikeudesta tulla potkituksi kuvainnollisesti.Ja miettinyt ,mikä tekee pakon olla niin kiltti ,että potkitaan.Hyötyykö siitä itse jotenkin;ei.Pelkääkö ylpeyden vuoksi,että ulkokuori saa kolauksen ;ei. Se ,koska se joka potkaisee,ei omaa samanlaista tunneskaalaa kuin ihminen joka antaa itseään pompottaa,laittaa epäilemään olla vain sitä että ,on tyhmän kiltti.

Jotkut ihmiset toipuvat koettelemuksistaan näennäisen huomaamattomasti,joku toinen jää ikäänkuin sitä koettelusta toistamaan eri muodoissa,unohtaen että on oikeus olla onnellinenkin tässä elämässä,ettei aina tarvitse ottaa sitä isointa osaa hoitaakseen,ei aina tarvitse olla se vahva,koska vahvimmankin voimat ovat rajaliset.jos sielun sopimuksen mukaan valitsee siellä jossain osan,jossa maan päällä nyt on,nin miksi jotkut tuntemani ihmiset valitsevat sen kivisimmän tien,mikä on se pieni juttu minkä oppii kompastumalla kerta toisensa jälkeen tai kompastumalla joka kerta pahemmin seurauksin.

Sen olen inakin oppinut: Ei kannettu vesi kaivossa pysy...sellainen vanha sanonta on.Jos olen sen oikein ymmärtänyt,se tarkoittaa sitä että,jos joku ei tahdo asioiden muuttuvan niin että,tekee sen eteen jotain konkreettista niiden muuttumiseksi,niin ei sitä kukaan ulkopuolinenkaan voi tehdä.

Palaan vielä tähän sopimukseen,miksei kaikki sitten valitse sitä mukavaa ja helppoa elämää,jos sen kerran voi sopia jo ennenkuin syntyy.Syntyy,elää mukavan elämän valitsemalla hyviä asioita elämäänsä.Jos virheen tekee,siitä opikseen ottaa,ainakin kolmannella kerralla.Jos sitten sairastuu,tekee välit Luojansa kanssa kuntoon,niin tietää mihin siirtyy,kun siirtyy.Siinäpä sitä pohtimista kerrakseen,toivottavasti olen hieman viisaampi,kun olen nuo kolme kirjaani lukenut.