Näinhän on joulut takana ja uusi vuosi edessä.Lahjat on saatu ja annettu ja minäkin olin ihan kilttti ollut,en ainakaan niin tuhma,että olisin ilman lahjaa jäänyt.Olin kai ollut normaalin inhimillinen sitten.Aikaa ei voi pysäyttää,eikä kyllä nopeuttaakaan.Ongelmat eivät poistu silmiä sulkemalla.Vaikka kaikkia maailman ongelmia ei voi ottaa ratkaistavakseen,koska kaikkeen ei ole ratkaisua.

Uutiset tänä päivänä ovat synkänlaisia,kriminaalit saavat turhan paljon osakseen lehtien etusivujen otsikoista.Vanhan kansan mukaan,nämä kriminaalit ovat saaneet liian vähän tukkapöllyjä kolttosistaan,ovat saaneet häiritsemättä paneutua pahan tekoon ja käyttää siihen kaiken aikansa.

Ei kaikkea tarvitse yrittää psykologisoida ja löytää syytä ala arvoiselle käytökselle.Toki ihminen tekee virheitä,mutta alvariinsa rangaistavien tekojen viljely,siinä ei turha ymmärtäminen ja hyssyttely auta.Itse olen saanut elää tukkapöllyttömän lapsuuden,mutta sen pelossa kylläkin.Tulee mieleen,että ne joita on peloteltu on kasvatettu kilteiksi ja ne jotka eivät pelkää ollenkaan,ovat sokeita ja kuuroja.

Minä satuin katsomaan dokkarin joka kertoi kuinka lapsisotilaita koulutetaan siellä maissa,joissa kiedotaan jonkun sortin kangas päähän.Nuorin lapsista oli n. 3 vuotias.Opettajana oli itse kouluttamaton ja lukutaidoton barbaari joka opetti ampumaan kiväärillä ja huutamaan sen päälle kiitos Jumalalle(suomennettuna).Mihin on kadonnut koulutuksen vaatimukset,miksi nämä lapset eivät saa sivistystä osakseen,vaan heidän mieliinsä kylvetään sairas siemen tuhon luvallisuudesta.Isossa kirjassa sanotaan .Joka viettelee yhdenkin näistä pienimmistä,hänelle asetettakoon myllynkivi kaulaan.Missä myllynkivet viipyvät.

Tuollaiset dokumentit koskettavat riipaisevalla tavalla sydäntä,varsinkin nyt eritoten kun suvun nuori vesa ei osaa vielä kävellä.Kuinka eriarvoisissa asemissa lapset ovat maailmassa ja kuinka samanlainen on huoli lapsista maailman äideillä.

Kuinka joku tekisi kaikkensa saadakseen elää ja joku toinen kaikkensa tuhotakseen elämää.Olen miettinyt,en paljoa kuitenkaan,mitä tapahtuisi jos ihmiset sanoisivat viikon ajan hyviä asioita,uutisissa uutisoitaisiin vain hyviä asioita ja koko uutisointi muutettaisiin sellaiseksi että siellä saisi vain uutisoida kehityksestä hyvässä mielessä.Eli kaikenmaailman terroristit pistettäis vaan hiljaisuudessa autiolle saarelle,eikä siellä olisi ollenkaan mitään veneenteko varusteita.Siinä tulisivat sitten keskenään toimeen.Ei auttaisi vinkua jos toinen kiusaa,siinä oppisi siitä mitä kylvää niin sitä saa myös niittää.

Hyvikset saisivat sitten rauhassa jatkaa elämäänsä sukkia kutoen.Ahneutta ei lueta hyviin ominaisuuksiin,heille olisi oma saarensa,eikä siellä saisi olla rahanteko konetta.

Paranisiko maailma jos jos sotien luominen ja niistä haaveilukin poistettaisi.Miksi ei pahimmat sairaudet sitten kohtaa näitä pahasti kieroutuneita murhamiehiä?Ehkä siksi että ei syöpäkään uskalla asettua terroristin puvun sisälle,terroristin kehossa eläminen voi tappaa syövän noeammin kuin sytostaatit.

Toivoisin tämän olevan ainoa kerta kun suon ajatusteni murehtia näitä katalia tuhon kylväjiä.Tahdon päätöksellä pyrin ajattelemaan hyvää,en tyhmänä sitä mahdollistaen,vaan itse teen minkä hyväksi nään suuremmassakin mittakaavassa.

Toivon että uusi vuosi tuo tullessaan kuitenkin paljon hyvää mieltä,tulevista ensi askeleista ja iloa elämän soljumisesta arkisella tasolla.Kiitosmieltä leivästä ja vaatetuksesta ja mahdollisesta terveydestäkin.On siis paljon aihetta kiitolliseen mieleen.