Muistan tienneeni jo aivan melkein heti,kun vaan jotain aloin tietää,että tontuilla on sirkeät silmät ja naurava suu.Tontut ovat leikkisiä ja oveen aattona koputtaa joulupukki,ei kukaan muu.Joulupukin muori on nainen jokaisen menestyvän joulupukin takana,kuten miesten menestys yleensäkin on kiinni naisen oikeasta,lempeästi,mutta napakasti ohjaavasti taustajoukko tyylistä.

Todellisuudessahan n.s. tonttuluonteet erottuvat varhaisessa vaiheessa tavismassasta.Tavikset ovat äreitä ja mielikuvituksettomia,joulusta ressavia mörönköllejä.Tonttuenergialla varustetut taas uskovatkin kaikkeen kivaan jouluhöpötykseen,ovat mukana siinä kevyellä tavaalla ja oikealla mielenlaadulla.

Enkeliesikoiseni oli näitä tonttuluonteellakin varustettuja,hän osasi suhtautua jouluun iloisen kevyesti ja ottaa siitä irti sen mukavan ja hauskan.Lahjat eivät toki olleet kaliita,mutta lämmittelylahjojen kera aina yhtä hurmaavia.Kaikki oli tarkkaan suunniteltua.Pakettilappusen runonpätkää myöten.Tonttupölyt vaan leijailivat ympärillä.

No,tätä voimme rikastuttaa muistoilla tässä joulussa,koska uusi sirkeäsilmäinen tonttu jo taitaa vuoden päästä olla töpsöttelemässä pikkutossuineen ja hymyineen.

Joulussahan ei ole kyse vain lahjoista,kyse on läsnäolosta ja lämpimästä tunteesta,halusta antaa ja iloita saamistaan ...villasukista :)Muistamisesta.

Näillä mielin joulua odottelen,kolmas joulu Enkeli esikoisen poismenon jälkeen.Luin eilen semmoisen jutun,kuinka käymme unessa henkimaailmoissa rakkaitamme tervehtimässä,minä tässä kerran kovinkin olin kaihoisalla mielellä,kaipasin niin esikoiseni halausta ja unessa sitten sain nousta halaamaan häntä,siinä samalla hän kertoi ilotsevansa täysillä "meidän uudesta vauvasta".

Niin suurella Rakkaudella hän läsnä näissä jutuissa pyörii.