Vanha ystävä on upea laulu.....     https://www.youtube.com/watch?v=KAjKZQf9gMo

Joskus eräs ystäväni sanoi että:kyllähän kaikki aina hyvää tarkoittavat,mutta itsekkäästi.

No,minä sain valmiiksi Taimitarhan kukkasukat,mä ihan rakastan niitä ,aivan kuin kissanikin painaa poskensa niiden vartta vasten,haaveileva ilme kissan silmissään.Mutta se että minä pidän niitä kauneimpina ja sydäntä ja varpaitakin lämmittävänä sukkana,ei välttämättä merkitse sitä että joku toinen niistä pitäisi.Enkä aio kutoa kaikille löytöeläin talon avustajille samanlaisia sukkia.

Olen törmännyt ilmiöön,johon itsekin olen varmasti syyllistynyt,pienemmässä mittakaavassa tosin,...jos lainkaan.

Tarkoitan tätä niin sanottua pakkomielteistä kutomista,neulomista ja ei tiedä mihin ne tuotokset sitten tungetaan.

Tiedän paikkoja ,jossa niistä olisi hyöty,kaikenlaisista käden taidon tuotteista.Pelastusarmeija ,josta ne voi kulkeutua Pelastusarmeijan asuntoloihin,siellä on tarvetta niistä.

Ensikoti,sinne voi jo pienten sukkiakin tehdä nimettömään laatikkoon ,josta ilman tuputtamista äidit saavat lapsilleen ottaa ,tai sitten ei.

Vastaanotto keskukset,siellä on aikuisia ja lapsia,sinne mahtuu.Hän ottakoon,joka haluaa,nimettömästi,ilman salamavalojen välkähdyksiä.

Kerjäläiselle kadunkulmassa,jos hän haluaa vastaanottaa.

Ei Late-lammassukkia charmöörille seniorille sitten laitoksessa jalkaan laiteta, vaikka hoitohenkilökunnan mielestä se olisi lutuista,mutta heilläkin on itsemääräämisoikeus,miehekäs mies.

Herkällä tunnolla ,vastaanottajan itsemääräämisoikeutta kunnioittaen,jos joku ei haluakaan kulkea juuri minun tekemässäni trillasukassa,joita kudon alvariinsa, niin siihen on tyytyminen.

Sama koskee synnytysosastoja ja kirkkojen kastetilaisuuksia,

jos sielläkin suitsisi jonkin verran laukkaavaa puikko ratsua, hienotunteisuutta toimintaan,vaikka lahjoittajia riittääkin,on se äidin oma valinta haluaako vai ei,oli se sitten mikä kutomisen tulos.

Sielläkin sukat ja pipot voi olla laatikossa josta SAA OTTAA kyltin mukaisesti,ottaa jos haluaa ottaa.

Sytopipot,ja rintasyöpä sukat.

Onko se niin että jos tukka lähtee niin on sitten ihan sama mikä pellepipo tai sukka jalkaan laitetaan.Hienotunteisuutta tässäkin  peräänkuulutan .Avainasemassa on lahjoituksen mahdollinen vastaanottaja.Ettei meitä kaikkia sukkapuikon heiluttajia leimata pakko tuputtajiksi.

Tyttäreni esim.ei halunnut jonkun kutomaa lahjoituspipoa,ei äidinkään tekemää,vaan kaupasta haimme kauniin ja tyylikkään ihan ikiomalla maulla valitun ,ei kudotun pipon.Katselin tuossa kuvaansa,viimeiseltä keväältään,istui siinä SE pipo päässä Syöpäosastolla,itsemääräämisoitensa säilyttäen loppuun saakka.

Nimittäin kätevä keino,vaikka hyvää tarkoittaen, kulkea sitten mielenterveys ja päihdekuntoutujille suunnatuissa lahjoitussukissa,joissa naisten sukkiin on kudottu epämääräinen kasa somisteita ja värejä,kyllä sitten ihmiset tunnistaa kuka on symppiksen kävijä ja kuka ei.Tyylikkäästi,kuka haluaa niin ja jos jollekin iloa tuottaa pitkäsukka,jossa joka silmukassa roikkuu jonkinmoinen kukka..tai pallo tai pääkallo.Valinta on hänen issensä.

Jos puikkoarmeija hoksaisi että Helvetin enkeleille voi kutoa villa paidat,tai vaikka slipoverit joihin sitten laittaa tulenlieskaa ja enkeliä ja sitten lahjoittaisivat ensi jouluksi sata sellaista slipoveria tai pulloveria,joiden teossa on välillä unohtunut kaikki värioppi ja hyvät tavat,niin niihin sitten pukeutuessaan,Helvetin enkelit,kun eivät tahtoisi loukata antajan mieltä,siinä slipo ja pullovereissan he olisivat ikäänkuin hampaattomat leijonat.

Ehkä se onkin niin että neulomalla koko maapallon värikkääksi ja hervottomaksi,kaikki paha kuolisi maapallolta,vaikka luonto itse jo koristelee maapalloa,mutta ei saa kauneudellaan sotia loppumaan,nin sitten neulovat mummot kutoisivat rauhan maan päälle.

Vaikka olisikin sattunut sairastumaan,haluaa ehkä olla huomiota herättämätön ja tyylilleen uskollinen,vaikka viina olis vienyt hampaat,niin ei pueta heitä pellesukkiin.

Eihän se ole tärkeää kuka teki,ei tärkeää kuka vastaan otti,aina on tarvitsevia,on niitä jotka haluavat ostaa,valita värinsä ja kukkansa ja sukkansa.

Suitsea halunsa hyvää tarkoitusta osoittavaan toimintaan,asiakkaan ehtoja kunnioittavaksi,hm,sitä minäkin olen koko ajan oppimassa,itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen.

Onhan meillä mahdollisuus ilman kenenkään kieltä pahoittamatta esitella tuotoksiamme alan ryhmien sivuilla,siellä voi kehkeytyä keskusteluakin langan ominaisuksista.

Omat mummot on sitten erikseen,kysyä siinäkin voi ettei tulis hukka-sukka .