Ihana Toukokuu alkaa kääntyä loppua kohden tältä vuodelta.Olemme saaneet nauttia sateista ja auringosta.

Kävin tuossa "vauvelin" askeltamista todistamassa omin silmin.Siis...vauvahan kävelee,saa nähdä kauanko tämä mummo poikaa vauvaksi kutsuu,toivottavasti älyän lopettaa vauvattelun,ennekuin hän itse pyytää mummoa muuttamaan tyyliä :)

Tämä alkava kesä on ollut jotenkin niin suloista,vaikka olen hellittänyt ohjelman laatimisa ja kalenterin täyttöä.

Minä näen vielä kirjoittaa tekstikokoa 18,mutta eilen illalla huomasin kyllä autoajelulla,että näkö on huomattavasti huonontunut.Siksikin nautin kauneudesta,kun sen voi vielä nähdä.

Nyt kesäkuussa tulee Enkeliesikoisen siirtymisestä rinnakkaistodellisuuteen 3 v.

Monesti on matkan varrella tullut mieleen,kuinka hän olisikaan tämänkin jutun tehnyt.

Hän sanoi minulle:Kirjoita äiti kirja,mutta muista että sinulla on lapsia kun sisältöä pudottelet paperille. :) tarkoittikohan kenties pysymään sellaisella linjalla,että sopii perheohjelmien kategoriaan,tiijä häntä.

Sairastuttuaan hän piti ehdottoman tärkeänä rutiineja ja että kalenteri merkinnät tulivat tehtyä ja suunnitelmia tehtiin ja voinnin mukaan toteutettiin.Isossakin kirjassa kehoitetaan istuttamaan puu,vaikka miten olisi.

Rutiinit ja suunnitelmat ovat niin tärkeitä,vaikka miten pieninäkin.Ne pitävät tuntuman siitä  että on elämän syrjässä kiinni edes.Tällä en tarkoita sitä,että hän olisi tyytynyt roikkumaan jotenkuten elämän syrjässä,vaan hän eli täysillä.Mutta tuntea tärkeäksi olemassa oloaan,vaikka esim.on jäänyt jostain syystä pois työelämästä,eikä välttämättä jaksa sosiaalisia suhteita ylenmäärin hoitaa.Silloin on tärkeää ne pikku rutiinit.

Minä esim olen odottanut  Niina Laitisen Fissukat projektia alkavaksi.Osallistun siihen,tänään alkavaan kirjoneulesukan tekoon.Kahden viikon ajan hänen sivuillaan Niina Laitinen Desing,ilmestyy kuvio ohje kesäsukkaan.Siinä on kiva odottaa päivittäin ohjetta ,tuntea kuuluvansa kivaan ryhmään,suunnittelijana hän on taitava ja omaperäinen,teksteissään ystävällinen kaikille.Silläkin saralla löytyy myös kirjavaa joukoa,jotka sukkasuunnittelijoiksikin rohkenevat itseään tituleerata,mennään juuri ja juuri riman ali hieman ohjeita muuttamalla,mutta yhdet tehtyään,osaa tehdä kahdetkymmenet muut samansortin sukat ja rähinöidä vielä oikeuksista ja mimmonen raita on omaa ja mikä naapurin puikoilta "lainattu".Joskus kun luulin että neulovat mummot ovat rauhallisia,niin ikävä kyllä sekin kultaus on karissut rahan haalimisen ja kateuden pyörteisiin.Lisä mausteena tietty hormoonihyrrän viime vetelyjä,kamppailua siitä onko villasukka jalassa jotenkin hemaiseva :) Siksikin pidän nuorten suunnittelijoiden raikkaista ideoista.Ihminen siis keksii riidan näköjään mistä vaan.

Mutta uusi projekti ja maton pesua väliin,siitä koostuu tämän mummelin tämä keskiviikko.Se oli ihan kalenteriin merkittynä:Niina Laitisen Fissukat ja matonpesu klo 11. :)

Toki muitakin suunnitelmia on,parin viikon päästä häihin kutsu ja omalla kohdalla kunnon kohotusta.

Nautitaan kukkasista,eikä riidellä matkalla :)