Kaikenlaista hassua sitä tuleekin mieleen,vaikka tämä ei ole hassua,vaan tekee todeksi vanhan sanonnan:Kauneus on katsojan silmässä.

pellava.jpgc.cathkinspa

Tarkoittanee myös kaikkea mitä näemme ja minkalaiseksi sen pään sisällä sitten tulkitsemme,silloin siihen tulkintaan on jo sekoittunut menneisyys,kasvatus ja kulttuuri,eli kauneus on situationaalisuudessaan jokaiselle omien kokemusten maustama summa.Kuva tai taideteos,luonnon kauneus tai sileä kivi.

Tämän pohtiminen taas tällä kertaa sai alkunsa neulomisesta ja sen yhteydessä olevasta langasta ja sen laadusta,paljon on langan  laadusta ja tloksen sileydestä keskusteltu tuolla muuan neule sivulla.Minulle taas ei ole tärkeää konemaisen siisti pinta neuleessa,vaan minulle on tärkeää että tuloksessa on luonnetta ja tunnetta.No,nyt pääsen asiaan,melkein.Nalle lankakin on päässyt moitittavien kyseenalaiselle korokkeelle,sitä on moitittu karheaksi ja epätasaiseksi,jonka joku taas sanoi johtuvan siitä mistä lampaasta se on lähtöisin ja mitä lammas on suurin piirtein syönyt,jos on ollut syötävää.

Näin monenaista asiaa on vaikuttamassa lopputulokseen,karhea langanpinta,lyhyt kuituisia törröjä siellä täällä saa neuleen elämään.Siitä esimerkiksi sain idean Pellava perhosen sydän nimisiin polvisukkiin,koska perhosista tuli lähes lentokykyisiä langan karhean pinnan johdosta.Jos se minut saa sydämeltäni sykähtämään,ei se kaikkiin jotka ne näkevät tee samaa vaikutusta.

Pellava,vaatimaton,mutta ah niin kaunis,herkkä ja kaunis,kuivan tuoksuva ja kaunis,minulla se nostaa mieleen myös vanhan riihen,joka lapsuuskotini pellon reunassa nökötti.Se tuo mieleen lapsuuden kesäpäivät ja talvella vintillä kuivuvat pellava niput.Se tuo mieleen lapsuuden unelmat ja johdattaa tähän päivään ja vielä toteutumattomiin unelmiin.

Sileä kivi on omalla tavallaan kaunis,mutta karheassa näkyy valot ja varjot.Elämä on kaunis kaikkine karheuksineen ,jopa kauheuksineen ,ihmisen vain olisi hyvä muistaa että suurimman osan kauheuksista aiheuttavat ihmiset siihen elämään,juonia punomalla ja mammonaa keräten ja siinä sivussa sotien.Itsessään kaikki olisi kaunista,väripaletti luonto äidin helmassa.

Hetkessä eläminen ,siitä nauttiminen,hyvyyteen ja tasapainoon pyrkien,sillai melkein huomaamattomasti,ettei siitäkään muodostu ulkokullaista soopaa.Sydämen maailmassa hyvää versoten,positiivisia energioita kasvatellen,siitä se koostuu ,hyvä elmä,siitä että meillä on määrä osamme leipää kulloisellekin päivälle.

Nyt minulla on työn alla Pirjo Iivosen Unelmien silmukat kirjasta Romanssi nimiset nilkkasukat ja jo rakastan niitä,ihana uusi tuttavuus,oikea kesä romanssi,tutustuen yksinkertaisen kauniin reikäneuleen ja lehdyköin koristellun sukan suun tekoon.Kiitos siis hänelle ihanasta ohje kirjasta,toiset suunnittelee ja toiset toteuttaa.

index.jpgc.cathkinspa

Suuntaamme tänään huomenna oleviin häihin,juhlaa kesän kauneimaassa muodossa,lähes yöttömässä Pohjolassa.