Jostain syystä törmään nyt vime aikoina mandalaan muodossa jos toisessakin,ovat alkaneet puhutella minua näin virkkuukoukun näkökulmasta.

Mutta koska minusta on muotoutumassa x treeme koukuttaja/puikottaja,en tyydy yksinkeraisiin malleihin(kuten itse olen) vaan työn jota teen täytyy olla paljon antavaa,ei rahallisesti vaan sisäisesti.

Ehkä siinä on mukana sitä,kuinka kaikki ja kaiken energia jättää jälkensä kaikkeen,..olipas kattava ajatus kaikesta :)

Minä jopa aloitin bambu langan lopuista mandalan virkkauksen ,ajattelin että annan ajatuksen  viedä värivalinnoissa,sen mukaan mikä on tähteeksi jäänyt liinasista ja pesukukkasista ja sukkasista.Mutta,se oli avartava kokemus,koska en ollut tarkkaan suunnitellut värejä,näin niistä seuraavana yönä huikean ja pelottavankin unen,avaruudesta.

Niinpä tästä viisastuneena paneudun hitaasti mandalan teon salaisuuksiin.

Tästä onkin tullut mieleeni kuinka Om shanti ( https://www.youtube.com/watch?v=ts7x6RPZrk0) rauhoittaa ja tasoittaa sisintä . Sen äärellä voi antaa asioiden saada uutta näkökulmaa ja syvyyttä.Oikea rauhallisuuden äitien äiti.Siitä on tullutkin mieleeni,kun lukee näitä järkyttäviä terroritekoja uutisista ja kuulee taistelun melskettä jota nurja sukupolvi ja aatesuuntaa tekee: Miksei päivittelyn sijaan heitä pienestä pitäen rauhoitella On Shantin kuuntelulla,yölläkin saisi heidän nukkuessaan kuulua Om Shanti ja päivällä nimenomaan tämä liittämäni linkin kuva maailma liitettäisi jokaiseen tyhjän hetkeen.

Ja sitten kun virkkuukoukku pysyisi kdessä ,jokainen saa alkaa virkata omanlaistaan mandalaa.Rauhallinen sielun maailma,joka on tasapainossa ei repisi mandalaa rikki räikeillä väri yhdistelmillä,jostain syystähän ihminen niittää sitä elämässään mitä siihen sielunmaailmaan on eniten kylvetty.

Minä tiedän että Enkeli Esikoisen sai rauhassa siirtyä Jumalansa luo,Hänen johon sydämensä jo pikkutyttönä kiintyi,hänen ei tarvinnut kasvaa ja kuulla pommin teko-ohjeista,mutta ei hän ehtinyt opetella virkkauksen jaloa taitoakaan.Mutta,viimeinen lause lausuttuna häneltä oli:Kiitos Jumalalle,siinäpä meille jääneille suuri lahja,viime metreillään hän ehkä jo kuuli Kulta kaupungin hälyä ja odottelikin sinne siirtymistä.

Vaikka uskonnot ovat erilaisia,kaiken tulisi pyrkiä rauhaan ja tasapainoon.

Hyvän sanotaan voittavan pahan lopulta,kylväisimme kaikki hyvää omaan ja lähiympäristön maailmaan,ehkä emme aina saa kiitosta siitä kun itse koulua käymme ,voidaksemme ola vertais kanssakulkijoita.Mutta jos rauhallisemman maailman edes.Ja itselleen hyvän mielen.

Eräs henkilö kerran totesi minulle olevansa kaikille kaikkea sitä mitä muut haluavat,no minulle hän ei enää voinut olla sitä mitä olin odottanut,koska hänellä olikin jo kiire muuhun,eli emme voi olla kaikille kaikkea,mutta elämän kokemuksen kautta voimme ehkä tukea toista saman tyyppisessä elämän vaiheessa,jos toinen sitä taritsee,mutta voi myös jakaa ilon tunteita siitä,kuinka onnistuessaan tekemään jonkun kauniin ja itseäkin tyydyttävän käsityön voi sen jakaa sitten kuvana eteen päin.

Näin ollen jatkan bambu linjalla ,ainakin lämpimien säiden aikana,bambulanka tuntuu hyvältä sormissa ja rauhoittavalta,aiva erilaiselta kuin akryyli,jonka "sydän"on hyvin keinotekoisen tuntuinen,siis sormenpäissä.Eli pyrin ottamaan sen hyvän mitä saa ja jättämään pahan oman onnensa nojaan.