2015-09-12%2016.46.05.jpgJoskus voi olla se pienikin korsi joka taittaa hevoselta selän,sanoi mummoni joskus.Se pieni pisara nin koko malja kaatuu.

Luin tuolta päiväkirjastani että tulee kolme vuotta aika kun töissä murtui nilkka työvuoron alkaessa,siinä kadun reunaan räsähti kappaleiksi,juuri kun olin ajatellut alkavani tehdä töitä oikein olan takaa ja matkustaa kenties jonnekin,antaa sielun ja silmien huilata jossain palmun katveessa,nin ei.

Jälkeen päin ajatellen,olin kai turhan kevyitä toivoni itselleni,siitä  murtumasta viikon kuluttua tuli avh ja kaikki suunnitelmat menivät uusiksi.Ja menevät yhä uudelleen.

Joku puolituttu ohi mennen totesi minun hyvin toipuneen : kaikista menetetyistä ihmissuhteista,B:tyttären sairaudesta ja kuolemasta C : avh:sta ja muusta sälästä joka normaali elämää hidastaa.

Ei se niin ole,että ykskaks muka toipuu,ei vaan elämä muotoutuu uudella tavalla,sen uudet muodot nekin tekevät kasvaessaan omia ulottuvuuksiaan kipeää.

En,nyt ainakaan en ole Jumalalle varsinkaan kiitollinen kaikesta kokemastani,enkä siitä mitä lapseni on saanut kokea,en siitä että veljeni sai kuolla kesken ateriansa laiton ja maata siinä kuolleena viikon päivät,en ,en todellakaan katso että kärsimys ketään kirkastaa.

En ole kiitollinen Aleppon lasten hädästä,enkä siitä että paha saa taittaa taivalta,ilman talttumista.En todellakaan kiitä maailman kriittisestä menosta,ei kukaan ole ansainnut tällaista epävarmuutta ja pelkoa,kun toiset siinä ohella porskuttavat rahapussiensa kanssa ja vyötä pidentävät.

En katso olevan mitään kiiteltävää kohtalosta jossa ihminen sairastuu niin että lopulta vuosikausiksi joutuu sängyn pohjalle makaamaan.

Kuka voisi väittää Jumalalmme,laupiaan Taivaallisen Isämme olevan sellainen joka kärpäsiltä siipiä selästä repii.Kyllä tämä sekasorto täytyy olla jotain muuta,jota ei vain voi ymmärtää.

Hyvä ei ikäänkuin saa mitään korvausta ja paha saa palkkaansa ammentaa koko ajan.

Olen väsynyt hurskasteleviin kansamme johtajiin ,jotka kirkasotsaisina vieno hymy huulillaan sanovat olevan aivan hyvin mahdollista kerätä pienituloisilta eläkeläisiltä säästöinä Gyggenhaimin rakennus rahat.

Esimerkiksi minä käyn osa-aika työssä,työssä jossa kohtaan sairaita ja hyvin pienilellä eläkkeellä päivästä toiseen jatkavia skriipunskraapun.Kun asiakas sanoo että nyt ei mennä kauppaan koska rahaa tulee vasta kolmen päivän päästä.

Mitään asialle ei voi tehdä,täytyy vain hyväksyä että armainen suomen maammekin jättää vähäosaisimmat heitteille.

Sillä heitteile jättöä se lähinnä on ,tämän päivän hoidot .Kuka ei pysty puoliaan pitämään,sairauden tai muun asiaan vaikuttavan johdosta,hänet unohdetaan.

Oikea käsi ei enää tiedä,mihin vasen antaa.

Suren ihmisten puolesta joita kohtaan,joiden hyväksi en minä voi mitään tehdä ja valtiovaltamme ei halua tehdä.

Luokittelu kasvaa,vähäosainen voi huonolla mentaliteetilla varustettuna löytää vielä huonommassa jamassa olevan ja tähdätä potkunsa sinne,kukaanhan ei mahda mitään enää sille että on väärin äänestetty,eikä kukaan muista vaalilupauksiaan.

Eihän näytä hyvä jumalammekaan mahtavan mitään näille epäkohdille joiden alle kansa ja kansa kunnat nöyryytetään.

Ja kaikki sai tällä kertaa alkunsa siitä pienestä linnusta joka juuttui tuuletusluukkuun seinallämme.Se minut sai näkemään koko maailman kauhean epävakauden.

Eikä se ikävä mihinkään pyyhkiydy,vaikka ei asiat toivomalla toiseksi muutu.