kultasade.jpg

Vaikka olisi maailman tilanteet mitkä tahansa,vielä saamme pitää pienoiset lomamme, kesäloma tässä tapauksessa.

Osa-aikatyöstä kertyneenä ja nimellisellä lomarahalla varustettuna.Mutta loma kuitenkin.Ai mitäkö teen,enpä mitään,lepäilen ja cillailen,kuten tyttäreni asian ilmaisi joskus.

Mitä sitä hyvää elämän tasapainoa sekoittamaan sen kummemmin,koska ei jaksa edes matkustella enää.Täytyy sanoa ihan hiljaa ja kehumatta että tämä aika on todella hyvää aikaa. Mittatilaustyötä,lopultakin.

Nyt monet nuoret jo kolkuttelevat asuntotoimistojen luukuilla ja virtuaalisilla reunoilla,kun opiskelupaikan vuoksi on muutto etelänmeteliin,elämä on edessä,heille aika vielä voi tuntua pitkältä ja pitkästyttävältä,kun odottelee vastauksia.

Minulle aika kuluu kohta melkein käsittämätöntä vauhtia,ei sekään paha ole,ei pitkästytä ehdi,eikä kolttosten tekoa suunnitella.

Viikolla kävin asiakkaani kanssa malmin hautausmaalla picnikcillä 1,5 t ,kahvit juotiin ja istuskeltiin nurmella,minä istuin nurmella ja hän pyörätuolissa,voiko sanoa että meillä oli jopa hauskaa siinä,puolisonsa haudalla.

Tänä kesänä Kultasade pensas kukkii todella runsaasti ja kauniisti,se oli asia joka kiinnitti huomioni Hietaniemen hautausmaalla jo silloin 4 v sitten kun Katariinamme haudattiin.Suuri ja runsas Kultasade suorastaan valui ryöppyävinä vanoina alaspäin,maata kohden.Joistain asioista jää sellainen muistivana,kuten tuosta.Tänään emme kiirehdi,eilenkin sain istua paikalleen jumittuneessa metron vaunussa liki 2 tuntia ja sekin aika hujahti vaan."Vauvakin" täyttää jo kaksi vuotta,eikä aivan suotta,uteliaisuus maailmaa kohtaan on hyvällä pohjalla,kaikkea täytyy tutkia.

Elämä on ihanaa,kun ei reuhdo vääriä ovia auki,tai jää jopa valittamaan väärän oven äärelle,kun se ei avaudu.Oikeat ovet avautuvat kevyesti ja valmistettu tie on helppoa kulkea.