19.6.2013%20001.jpg

Otsikko voi vaikuttaa omituiselta ,tai kaukaa haetulta, mutta on hyvin osuva, kun asiaa vähän tutkailee. "se minkä sidot sanoilla ,on myös henkivalloissa sidottu".

Vertaisin tätä vaikkapa negatiiviseen uutisten levitykseen tai yleensäkin mediakynnyksen ylittävän uutisoinnin sisältöön,onhan jo aikoja sitten todettu että pelkoa kylvetään kertomalla pelottavista tapahtumista.

Senkin asian voisi esittää eritavoin, vaikkapa...kuinka lopulta hyvä voittaa pahan ja pahan aikeet tuuleen tuhkana haihtuvat. Se luo toivoa ja valaisee päivän,positiivinen odotus .

Tämä aihe on tietenkin mielessä supsutellut moni eri tilanteissa,viimeisin on tämä mielisairaan teko Turussa,sanon mielisairaan,koska kukaan mieleltään terve ei toimi noin,hän on poispilattu.

Kuinka  paljon surua,tuskaa ja pelkoa hän saikaan aikaa ja vihaa yleisesti,hän pimensi hetkessä auringon,aivan kuin musta jäähuuru olisi puhallettu taivaalle,johon se jäi roikkumaan hitaasti valuen kuin pöydän reunalle kaatunut siirappi.Tori tai pöydän reuna,siihen jäi tahra,jota saa hangata ja hangata.

Se mitä ei osaa pelätä,sitä ei pelkää,en tarkoita että täytyy työntää päätä pensaaseen ja olla sokea,vaan liika uutisointi ja kansamme päättäjien hampaattomien toimintojen tulos näkyy kansalle tällaisena,ikäänkuin mikään ei olisikaan enää hallinnassa,ihmisoikeudet,jotka ovat laadittu ihmisten turvaksi,koituvatkin pahan piilopaikaksi.

Näin voi ensi tuntumalla luulla,mutta koneiston käyntiin saaminen vie tovin ja kyllä uskon vielä hyvän voittavan ja ottavan valtikan häijyiltä poi.

Katselin tuossa Prinsessa Dianasta ohjelmaa,jossa hänen poikansa paljon äitiään muistelivat,vaikka Charles onkin oikea näätä,nais näkökulmasta ajatellen toiminnallaan suloista Dianaa kohtaan ja raahaamalla haaskalintumaisen naisystävänsä avioliittoaan tahraamaan,niin kuolemansa jälkeenkin Diana on hyvyydessään suurempi kuin kukaan melkein koskaan enää.

Suru jota lapset kantavat äidin menetyksestä ,kun olivat vielä liian nuoria,ei todellakaan tuo plussaa isälle,kuinka hän kohteli Dianaa,he olivat kuin kahdelta eri planeetalta,Charles oli niin sokea ja ala-arvoinen puolisoksi.Siitä huolimatta Diana ja hänen toimintansa hyvän vuoksi sai paljon aikaa,ei häntä voinut haaskalinnut nujertaa henkisesti.

Henkinen sitominen on jopa pahempaa kuin ruumiillinen,räteillä sidotut sidokset saa pois ,mutta henkinen sitominen,manipulointi ja aivopesu,siitä on hitaampi toipua.

Muistan kun esikoiseni kertoi  tarkastuksessa todetun syöpäsolujen kadonneen selkäytimestä,kaksi viikkoa olo oli kuin perhosen kesäinen lentely,näin minä sen näin ja sitten kun hän kertoi että uusi ja rajumpi löydös oli joulukuun alussa,tunsin kuinka raskas kahle kietoutui sydämen ympärille,tehden joka sydämen lyönnin,kuin avohaavaan olisi lyönyt,joka lyönti teki kipeää ja pelko panssaroi kaiken niin että toivoa oli vaikea nähdä.Tänään sain aamusta kokea samankaltaisen vapautuksen,jonka tiedän hyvin olevan psykologista ,mutta antaa tilaa hengittää vapaasti jonkun aikaa.

Voi kunpa emme tänään sitoisi ketään sanoilla,antaisimme vapautuksen jo sidotuille ja edesauttaa hyvän leviämistä maailmassa.Emme voi kaikkea muuttaa hetkessä,mutta ei meidän tarvitse antaa lisää valtaa pelon kautta pahuudelle.