Tiuku3.jpgkuvan Julkaisuoikeus   http://taidemt.blogspot.fi/  Marja Tulander

Ystäväni soitti kun olimme tuolla ihanassa kesän alun säässä kävelyllä.

Minulla oli illasta asti hyörinyt mielessäni sellainen asia ;  sisareni sanoi ennekuin lähdin häntä saattohoitamaan , että toisin kissani mukana , vähän olen sitä harmitellut,josko kuinka paljon  iloa olisi tuottanut hänelle...voihan kissan viikset , tämän toiveen jätin toteuttamatta niistä viimeisistä toiveista  minulle.

Jollakin asiallahan sitä voi aina alkaa itseään ruoskimaan tyyliin: tämänkin jätin tekemättä tai toteuttamatta.

Olinhan myös siskon kanssa jäähyväis istuskeluissa sanonut asian hyvistä ja huonoista puolista kuoleman suhteen, hyviin kuului ehdottomasti tämä sairauden taakan kirpoaminen harteilta, hyviin kuului monta muutakin ja sitten vielä pyysin häntä ; " lähetä joku merkki minulle ,kun olet Enkeliasikoiselleni terveiset vienyt ihan henk.koht. Ja vielä ilmoita sellaisella tavalla että ymmärrän , että siellä on kaik hyvin".

No kissaahan olen tituleerannut ennenkin voimaeläimekseni ,kissani kanssa heillä reissasin useinkin , niin lienee ollut aivan luontevaa laittaa sitten kissa matkaan "kirjekyyhkyksi",  ja välittäjänä käyttää taiteellista ystävääni :)

Hän oli ollut valokuvaamassa meren rannalla , kalliolla . Sitten hänestä vaan oli tuntunut  että joku  pitää häntä silmällä, siis todella tuntunut , hänen käännyttyyään kalliolla istui kissa joka tuijotti hän tiukasti , aivan taianomaisesti.

Ystäväni on todella neutraali kissojen suhteen, eivätkä ne yleensä kaveeraa hänen kanssaan , eivätkä muuten hengaile rannoillakaan , saati kallioilla.

No tämä kissa , kutsutaan häntä nimellä Tiuku  , kumminkin oli odottanut paikoillaan ja ystäväni lähestyessä oli puskenut sääreen ja lähtenyt kävelemään polkua pitkin , välillä taakseen katsoen  ,välillä puskien oikeaan suuntaan ja johdatellut ysäväni pois kalliolta.

Sitten tehtävä oli katsottu suoritetuksi ja  kissa oli jäänyt istuskelemaan ja ystäväni minulle soittamaan "terveisiä" ..

Voi sitä minun siskoa , hän kyllä oli sanojensa takana yleensä ja  spessu persoona vallan  . Mutta että laittoi kissan terveisiä tuomaan niin johan tulin iloiseksi , ei mitään pelkkää kissankarvaa , vaan koko Tiuku :) Sopii silleensäkin häneen hyvin Tiuku-kissa koska hänellä oli puutarha  haltia ja keijuja puskissa pitkin pihaa.

Oi kiitos :)