Nyt kun edessäni on muutto, toivoakseni viimeinen muutto , asuisin tuossa kodissa kunnes tulee muutto taivaisiin . Aiemmin ja nuorempana , muutto ei tuntunut miltään , se oli osa elämän seikkailua , joskus jopa rukous vastauksia , kuten joku joskus sanoi: " Pitäkää teltan vaarnat löyhässä maassa".

No meikäläisellä on ollut jopa juureton olo pariinkin kertaan muuttojen matkassa. Ei aina muutto ole siksi että itse haluaa sopivampaa , kauniimpaa tms. Muutto voi olla pakko lähtö syystä tai toisesta.

Se muutto missä koko lapsuuden perheeni muutti lappiin , oli kiva ja jännittävä muutto meille lapsille , siitä alkoi kuitenkin jo kohdallani työ elämä 16 vuotiaana.

Seuraava iso muutto oli kun jouduimme työttömyyden vuoksi myymään suloisen jokiranta talomme ja muuttamaan lasten kanssa etelään, se pelotti minua ja suretti , koska tämä punainen talo jokirannassa oli minun unelmieni täyttymys , rauhaisa , soma ja idyllinen. Ei haitannut vaikka rahaa ei ollut käytettävissä kuin tarpeellisimpaan , ompelin itse lapsille ja itselleni vaatteita, ihan hyvä harrastushan se jos katsoo asian valoisaa puolta. Yleensäkin löydän sen ratkaisukeskeisenä ihmisenä, niin sen hyvän puolenkin ja jopa hyödynnän sitä jossain vaiheessa joko opetuksena tai muuna.

Siitä talosta irtautumiseen tarvittiin kuitenkin tapahtuma joka jätti pelon taloa kohtaan.

Olimme lasten kanssa eräänä iltana kotosalla kolmistaan, odotin miestäni töistä tulevaksi, että pääsen kertomaan päivän tärkeä jutun. Ovella kuului rapinaa ja ryntäsin avaamaan oven,   hui siellä seisoi rosvo , ihan oikea rosvo ja aivan sekaisin päästään , tiesin hänet pahamaineiseksi ja vaaralliseksi ja hän sanoi tulleensa tekemään murtoa ja varastaakseen kaiken arvokkaan.Hän ei tiennyt ettei meillä mitään kruunun jalokiviä ollut.

Todellakin olimme vaarallisassa paikassa, vaivihkaa laitoin terävät veitset johonkin piilompaan paikkaan ja sain hänet istumaan pöydän ääreen , en voinut soitaa poliisiakaan koska hän oli puhelimen ja minun välissä, pelotti aivan possuna, vaan en näyttänyt sitä parhaani mukaan , jotta lapset säilyisivät rauhallisena.

Sitten aloin jututtamaan häntä , tiesin hänet vankilasssa olleeksi ja huumeiden käyttäjäksi , kerroin hänelle kuinka jokukin oli päässyt huumekierteestään eroon kun oli tullut uskoon , siinäpä hän sitten itse alkoi omaa elämäänsä purkaa , näytti kaulaltaan pitkän arven , kun joku oli siihen puukolla huitaissut , kertoi myös pikkuveljestään joka oli ruotsissa asumassa ja tullut uskoon ennen sinne muuttoaan . Taisi hän siinä kyyneleenkin vuodataa ja minä aloin häntä valmistamaan  poistumiseen , sanoin että mennään naapuriin porukalla ja pyydetään hänelle kyyti kaupunkiin ja niin hän suostuikin siihen. 

Kun painoin kotimme oven kiinni ja menimme tielle, siinä vähän matkan päässä lähti auto rullaamaan eteenpäin ja sytytti vasta myöhemmin valot ja käynnisti moottorin.

Kun pääsimme naapuriin siellä oli poliisi kylässä kahvittelemassa juuri , sanoin että tyypille pitäisi saada kyyti kaupunkiin ja poliisi sanoi että kyllä saakin , koska poliisit etsivät tyyppiä. Hän kyllä ehti karata siitä, mutta saivat kiinni piakkoin ja veivät mennessään.

Minä sitten hiippailin peloissani rantaa pitkin lasten kanssa kotiin, koska olihan hänellä ollut näitä rikoskumppaneita autolla. 

Sitten kun mieheni tuli töistä lopulta kotiin oli minulle alkanut keskenmeno säikähdyksestä osittain ja jouduinkin sairaalaan.

Se pelko mitä tunsin kun jäin lasten kanssa keskenämme kotiin sen jälkeen, se auttoi myös irtautumaan paikasta kun muutto jonkin ajan kuluttua tuli etelään työn perään. Pelkäsin että tulevat uusimaan reissunsa, rosvoreissunsa.

Muutettu on siis ja useamman kerran , yhdessä asunnossa oli niin pahat home kasvustot että ehdin siinä asua vain nelisen kuukautta ja antibioottia neljä kuuria,kun tuli niin paha keuhkoputkien tulehdus, sen seurauksista kärsin edellee vaikean astman muodossa, joka puhkesi siinä. Siellä oli makuuhuoneen kaapin pohjalevyn alla mustaa pitkää hometta ja keltaisia löllykkähomeita. Siihen asti kunnes sen pohjalevyn nostin, olin jopa epäillyt että onko eväsleipäni homehtuneet jäätyään vahingossa kassin pohjalle.Sitten remonttimiehet purettuuan mattoja pois olivat todenneet koko mattojen alustan homehtuneen sekä makuuhuoneessa että eteisessä.Syytä siihen eivät kertoneet , itse epäilin edelleisen asukkaan kasvattaneet jotain kasvia siinä vaatekaapissa, koska siinä oli myös tavallisuudesta poiketen valo.

Tuleva asunto on aika uusi, omalla huoneistokohtaisella ilmastoinnilla jota pidän eriittäin hyvänä.Tulevaisuus näyttää näiltä osin hyvältä.

Kohta tulee talvi , kesä oli ihana ja lämmin. :)