...tiaiset ovat kehittäneet keinon joka mahdollistaa niiden elämän säteilyluella jossa moni muu on kuollut ja joillekin säteily aiheuttaa mutaatioita esim,aivot ovat normaalia paljon pienemmät, mutta Tintti Tiainen on muuttanut kaiken omaksi edukseen ja näin sen kanta on myös kasvanut alueella.

Avain lauseena on selviytyinen olosuhteista huolimatta

Jotain vain niiden elimistössä on sellaista että ne eivät hetkahda suuria ja vieläkin suurempia säteilyarvoja, taisi olla niin että niiden elimistö on alkanut kehittämään suuria määriä antiopksidantteja.

Antioksitanteillahan me yritämme taistella terveempää elämää ja nuorekkaampaa ihoa ja oloa, mutta purkista ottamalla vaikutus ei ole sama kuin Zernobylin säteilypuissa istuskelevilla ja siellä seassa lentävillä tiaisilla.

Luonto on valinnut siis tiaiset selviytyjiksi metsässä jossa lahottajasienetkin ovat kuolleet, jossa luonto on punainen ja muumioitunut ja säteilymäärä aivan käsittämätön muutaman vuoden vielä.

Mitähän hyvää tiaisessa on verrattuna vaikkapa punatulkkuun,koska tulkke hävisi kilvan eikä alkanut erittämään antioksitantteja.

Palaampa taas vanhan kahvihetken pariin Vallilassa ,jossa Enkeliesikoiseni oli viimeisillä päiväkahveilla luonani,siinä keikkuessaan tuolilla kuin västärakki ikään ja antoi minulle evääksi lauseen: "mikähän lintu minä olisin...", heti silloin näin soman tiaisen, joka sitten on ilmestynyt siellä täällä,selviytyjä yli rajojen,tuoden toivoa tämän sotaisan ja sekasortisen ajan keskellä.Ikäänkuin sanoen:"Minä elän....