Ensinnäkin, en koskaan unohda sitä , kuinka ihana oli minun mummoni , koin hänet reiluna, reippaana, iloisena ja sydämellisenä.Kun hän hihkaisi ja halasi, ei muuta tervittu , olin ylpeä, että juuri hän oli minun mummoni

Hän oli kuin kiviseinä , sellaisenakin hänet aistin , lapsen aisteillani , hän oli myös peloton minun mielestäni , ehkä maailman pelottomin , koska uskalsi papalle sanoa vastaan.

Minun mielestäni hän tiesi kaiken tarvittavan , jos ei jotain tiennyt , sillä tiedolla ei tehnyt mitään.

Ja....hän leipoi maailman maukkaimmat pullat , sellaiset voita tirisevät.Minä koin elämässäni turvaa , kun tiesin hänen olevan olemassa minullekin.

Mitä nyt sitten tapahtuu mummomaailmassa? Onko kunnioitus vanhuksia kohtaan kadonnut , olemmeko unohtaneet , ketkä meitä ovat auttaneet neuvoin ja hyväksyvin katsein. Joktkut kyllä muistavat , kuten bussissa ohimennen kuulöin nuoren miehen kysyvän tutultaan : "koska olet käynyt mummosi luona? " Ei kaveri sitä muistanut, johon tämä kysyjä sanoi ; " kannattaa mennä , mummolassa käynti on eheyttävää" .

Voi kuinka kauniisti sanottu ja se pitää paikkansa . Emme nyt antaisi riipoa kaikkea pois meiltä , emme saa antaa luhistua perinteiden ja mummo kulttuurin. Älkäämme antako sijoitusyhtiöiden ostaa vanhainkotejamme , koska he kuorivat valtion rahoista kermat päältä , varmaan sen  60 % .Haluavat tahkota pohjattomaan veroparatiisiinsa rahaa , unohtaen  kysyä: voitko mummo hyvin.

Eräs maahanmuuttaja oli kerran perhtymässä mukanani hoitotyössä. Kun menimme erääseen kotiin , hän sanoi " Huomenta mummo" , minua nauratti , mummo tykkäsi ja opiskelija piti mummo sanaa arvonimenä , joka sanotaan kunnioittaen. Näillä mummoilla, joita minäkin olen hoitanut , heillä voi olla karut lähtökohdat , usein Pohjois Karjalasta ja Savosta , he tulivat töihin Helsinkiin , kenties ensin kotiapulaiseksi ja siitä eteenpäin kuka minnekin. He eivät ole unohtaneet juuriaan , miksi siis meidän yhteiskuntamme kohtelee näitä arvokkaita mummoja , kuin olsivat joku ongelmajäte . Rosvot saavat riehua heidän ikkunalaudoillaan ja antaa heidän maata yön yli lattialla , koska se on säästöä , kun ei palkata hoitajia tarpeeksi , säästöä joka virtaa vero paratiiseihin. Mitä sen on väliä jos joku nälkäisenä on ilta 18- aamu 8...Häpeän tämän hetkistä maatani ja sen päättäjiä . He ovat unohtaneet pitää vähäosaisista huolta , nyt kun kukaan ei enää ota vanhempiaan kotiin asumaan ja näin turvaa vanhuuden päivät , nyt annetaan nimellisesti vanhainkoti paikka mutta palvelut ovat kyseenalaisia , henkilökunnan puutosten vuoksi. Kohta "haamuhoitajat" hoitavat "haamumummoja"...

Väittävät että nyt ihmiset voivat äänestää jaloillaan. Onko nyt siis ajatus ,  että mummot äänestäisivät rollaattoreillaan ?