mietint%C3%A4myssy.jpgKuva/photo by Eero J Laamanen

Olenpa ongelma vyyhteen joutunut.Avustan iäkästä nais ihmistä vuokraamaan asuntoa .

Asuntoja voisi hakea Helsingin Kaupungin vapaarahoitteisista asunnoista , joita on ihan kiitettävästi tarjolla. soitin sinne tässä aamulla ja ...ylläripylläri..asuntoa voi hakea vain sähköisesti , jolloin täytyy olla pankki tunnukset tai mobiili varmenne.Ja tietokone ja älypuhelin.

Tällä nais ihmmeisellä on vanha lankapuhelin ja siinä kaikki.Ja senkin puhelinyhtiön osakekirja oli omia aikoja kuoleentunut, kun hän sairasti välillä ja oli pari vuotta poissa kotoaan,kysyimme  ent. arvopaperi keskuksesta , eikö ne löytyisi osakekirjojen numeron mukaan, ei kuulemma löydy , koska ne on siirretty silloin sähköiseen järjestelmään , joka on pitkä numerosarja, eikä niitä voi verrata osakekirjassa olevaan numeroon.

Näin. sähköinen vastaan mummo.Törkeää sekin.

Kysyin ; eikö ole mitään mahdollisuutta hakea  asuntoa hakemusta täyttämällä, vastaus oli. EI OLE. Vain sähköiset hakemukset huomioidaan.

Nämä ovat siis Helsingin kaupungin vuokra asuntoja jossa jo haku vaiheessa asetetaan ihmiset eri arvoiseen asemaan.Toki siinä olisi käynyt myös nämä inva asunnot paremminkin, mutta ovat ilman sähköistä yhteyttä saavuttamattomissa.

Käsittämätöntä sanon minä , nyt kun ei ole enää vanhuksille mahdollista hakea mitään mikä olisi vastetta niille verovuosille, joilla hänkin on maksanut veroja ikänsä helsingissä.Kuvaannollisesti annetaan luu käteen ja käsketään nimettömänä ja hiljaisena kaluamaan sitä jonnekin, minkä osoite on ei minnekään.

Häpeä helsingin kaupunki päättäjiesi kera, verot ovat kelvanneet kyllä , mutta nyt kun pikkasen tarttis asuntoa , ninin ....

Sähköinen aika ei tunne omin käsin kirjoitettua allekirjoitusta, olisihan tässä voinut olla sellainen liukuma aika näille, jotka eivät tule käyttämään sähköisiä tunnistautumisia..jos olisi ollut hakemuskaavake jonka täyttää , niin siihen olisivat saaneet valokuvankin tunnistamista varten....

No eihän hätä oikeasti ollut tuon näköinen, koska ajattelimme tilata puhelimitse ajan pankkiin , jolloin voi hakea pankki tunnuksia ja voisi netissä hoitaa asioita helpommin, soitin ja vastaaja pyysi tunnistautunaan pankkitunnuksilla...en tiedä kuinka tämä asia päättynee....