Minä en ole poliitikko, en poliittinen broileri enkä siihen suuntaa mitään, äänestäjä olen ja pyrin sillä tavalla järkevän ja minulle sopivan ehdokkaan kautta vaikuttamaan yhteiskunnan päätöksiin.Siinä huomioin tottakai varallisuuteni ja rehellisyyteni ja ehkä sieltä numerotaulusta sitten löytyy sopivin.

Tänä päivänä tuntuu siltä ,  että sosiaali ja terveyshuollon soppa on todellinen soppa. Raha soppa lisäksi.

Muistan lapsena kun isä vei minut parinkymmenen kilometrin päähän kirkonkylän keskustaan lääkäriin. Sinne kylään tuli kai kerran viikossa tai kuussa lääkäri vähän isommasta naaåuri kylästä.

Kunnantalolla sen muistan hämärästi olleen, pieni odotushuone ihan täynnä sairaita ihmisiä, sitä en enää muista miksi minä olin siellä, ehkä korva oli kipeä ja siihen ei ollut auttanut puhallettu tupakansavu, se oli äidin ensiapu.

Siinä isin polvella istuin ja näin ensimmäisen kerran elämässäni reuma sairaan ihmisen, vääntyneine nivelineen ja se järkytti pikkutyötn sisintä.

Varmaankin olin nukahtanut siinä, en muista loppua illasta, mutta muut ihmiset rupattelivat keskenään ja kunnioittivat taitavaa lääkäriä puheissan.

Se päivystys oli inhimillisen tuntuionen ja paikallinen terveyssisar oli kirjaamassa tulijat , hän sai ystävällisellä olemuksellaan puolet kivuista kuriin.

Entä tänään , onko sairaus keino tahkota rahaa, ja miten , eikö ihmisen perusoikeuksiin pitäisi länsimaissa kuulua Sairauden hoito /terveydenhuolto?

Nyt vaalien alla yhtäkkiä nämä ehdokkaat joilla on taalan kuvat iiriksissä yrittävät kömpelösti puhua ja näyttää siltä kuin köyhempien ihmisten hoito ja eläminen jotenkin heitä koskettaisi. Suu vaahdossa honotetaan ulkoa opittua mantraa,sotesotesote, mutta sydän on jäätä.

Eilen tapasin ystävääni ja heidän perhettään oli kohdannut tiukka sairaus, kaikki on heille uutta ja kaikki koskettaa, mutta päivystys pkl idässä jaksaa tahkota vanhaa malliaan.Ystävällisyys on tuntematon käsite, syyllistämisen jalo taito on edelleen potilasta kohtaan ja edes kohtelu asiallisesti jää puolitiehen.

Olisiko ratkaisuna päivystys pkl hoitamisen jaksamiseen ohjata jo alunperin juopuneet ,ja muut rhjääjät c rapun vastaanottoon ja oikeasti sairaat saisivat sitten vähemmän väsyneen kohtelun jouduttuaan polille?

Koskaan en unohda kyseisen idän srl pkl toimintaa erään asiakkaani, reumaa sairastavan rouvan kohdalla.Hän oli joutunut menemään akuutisti illalla päivystykseen. Kotona hän käytti pyörätuolia ja ambulanssi oli ottanut hänet lanssin tuoliin polille.

Yöllä häntä oli alettu kotiuttaa, hoitaja/toimisto henkilö oli tilannut tavallisen taxin, vastusteluista huolimatta siihen hänet oli taivuteltu takapenkille istumaan , vaikka oli yrittänyt selittää ettei se enää onnistu.Pyörätuoli ja tilataxi kuuluisi olla.

Oman kotitalon alaovelle oli hokkuspokkus keinoin myös taxin kuljettaja saanut hänet, apunaan rva:lla oli 1 keppi annettu.Siihen jätti ala-aulaan.

Rva oli sinnikkästi yrittänyt yksin päästä hissiin, jotta pääsisi kuin ihmeen kaupalla vielä koto sänkyynsä.

Koska kukaan ei auttamassa ollut , eikä hesarin jakajakaan tullut siihen aikaan, oli rva kaatunut hissin ovelle , puoliksi hissiin puoliksi eteiseen ja siinä hän pääsemättä mihinkään sai ottaa hissin oven tönäisyt vastaa , kiinni auki , kiinni auki. pari-kolme tuntia oli mennyt kunnes hesarin jakaja löysi hänet siitä.

Ammattitaito ja arviointi petti pahan kerran , sekä polilla että taxissa ja Hesarin jakaja osasi avustaa hänet kotiinsa.

Tämä on vain yksi sattuma suuressa sumassa, hei miksi päättäjät eivät tiedä että rahattomat saavat eri kohtelun, itsehän päättäjät pääsevät rahalla ja sopeutmis eläkkeillään lopun iän yksityiseen hoitoon.