IMG_20190528_062039916%20%281%29juuret.j

Ei välttämättä, mutta kuitenkin aika pitkälle, puu , maa johon se istutetaan, sen maan karuus tai runsaus näkyy kasvateun puun "olemuksessa" ja vuosikasvussa ja sisällä  olevissa vuosikasvu renlkaissa,

Äidit eivät välttämättä tule ajatelleeksi etteivät aina olisikaan oikeassa.

Äidit voivat siirtää lapsilleen jopa kehityksen kannalta vahingollista esimerkkiä tai tietoa, jonka itse kuvittelee olevan ainoa oikea fakta.

Äitinä olo on yksinkertaista ja samalla monimutkaistakin.

Itse olemme omaksuneet juuri paljonkin äideiltämme, jotka ovat olleet kenties enemmän läsnä perheessä kuin kiireiset isät.

Isät voivat jäädä sen tähden hieman tuntemattomammaksi ja kaukaisemmaksi ja hänestä voi muodostaa kuvan mielikuvituksessaan ja asettaa hänet jopa jalustalle, edustamaan "kaikkien miesten alkutonavaa."

Vanhassa maailmassa naisten tuli olla nöyriä miehiinsä nähden ja kasvattaa lapset sen mukaan , kuin isät toivoivat heitä kasvatettavan, uudessa maailmassa äiti voi opettaa lapselleen ihan itse mitä tahansa, joka kenties punnitaan sitten joskus, kun mietitään mikä meni vikaan.

Ei kaikki vika tietenkään ole kasvatuksessa, on myös tehtävä itse valinnat, joko uskoo tekevänsä oikean valinnan , tai sitten kertakaikkiaan valitsee väärin tietentahtoen ja myös tietoisesti siirtää väärän valinnan tulokset lapsilleen.

Vaatii suurta nöyryyttä yrittää kulkea kultaista keskitietä, vierittämättä mahdollisia omia katkeruuksiaan lasten harteille ja elämään , tai olla opettamatta  heitä omien mieltymysten mukaiseen vääryyteen. Opettaa lapsille vastuun kantoa teoistaan ja sen että teoilla on seurauksensa, niin hyvässä kuin pahassa.

Ei pelkkä  "rakkaus" lapseensa oikeuta äitiä katkeroittamaan ja harhaan johtamaan lastaan , kirjoittamaan pieneen avoimeen kirjaan niin rumaa tekstiä , ettei lapsi siitä koskaan toivu.