kenelle nämä liikuntaesteisten,invalidien ,vanhusten ja raskaana olevien paikat kuuluu antaa ilman eri pyyntöä, vaikka siihen tervejalkaisena sattuisikin istumaan siihen saakka , kunnes joku köpöttää sairaana paikalle.

Vastauksena käyttäjälle

"Saa istua, kunhan heti nähdessään vanhuksen, raskaana olevan tai sairaan luovuttaa paikkansa oma-aloitteisesti."

Terveenä on hyvä olla ja sen huomaa sitten ainakin kun joku kohta pragaa, niinkuin tämä minun selkäni , ihan pieni vääränlainen kiertoliike vahingossa,työssä, niin nyt saa kulkea kyynärsauvojen kanssa ja kotona kontata sängyn vierestä,(kuten tänään kun selkä rasittui erityisesti lääkärireissulla) ennenkuin selkälihakset vertyvät hieman.

Selkälihakset ovat nyt avainasemassa, kun niiden pitää suojata sitä kohtaa, jossa jotain löllöä liikkuu laidasta toiseen ja saa hampaanjuurissa asti tuntuvan kivun vaikka se kuuluu lantiolle ja hermoja pitkin lähemmäs polvea.Ja se löllö ei liiku suinkaan korvien välissä, vaan nikamien välissä.

Olenhan toki käynyt kepakkojeni kanssa lääkärissä ja röntgenissä , mielenkiintoisen huomion tein.

Bussissa on liikuntaesteisille paikat(Invalidit, vanhukset ja raskaana olevat) , jotka on merkitty erikseen , varmasti ihan ajan kanssa mietitty, miksi on hyvä istua nenä menosuuntaan päin ja bussin töyssytellessä saa eri tavalla tukea esim , tässä tapauksessa kipeälle selälle...

....mutta nuori mies kuulokkeineen katsoi nenänvarttaan pitkin kun tulin bussiin, ei kertakaikkiaan saanut koottua itseään ja tarjottua minulle sitä n. s. invapaikkaa.

...metro olikin niin täynnä ettei siinäkään päässyt näille invapaikoille,vaikka se penkin korkeus olisi ollut juuri helpompi istua ja nousta, jokainen paikan saanut katsoi kilometrikatseellaan ja olivat ikäänkuin eivät huomaisikaan meikäläistä, siinä taiteilemassa pystyssä ja tuskahien välillä kihotessa otsalle.

...viimeinen niitti oli tänään ,kun kävin taas lääkärissä ja kotiin tullessa, vaikka bussi oli aika tyhjä , niin juuri siihen invapaikalle oli pyylevä nainen asetellut itsensä,sille puolenhan ei paista aurinko silmiin ja kasan kassejaan siihen viereensä, ettei vaan tarvinnut antaa paikkaa meikäläiselle, vihaisesti suorastaan katsoi,    hei minäkin olen oikeasti maksanut veroja 25 v Meidän Helsinkiin ja raskaalla työllä kaiken lisäksi , eikö voisi nyt kurssittaa kansaa antamaan niitten liikunesteisten paikkojen olla ensisijaisesti liikuntaesteisten käytössä ja vanhusten ja vammaisten, silloin kun heitä yleiseen kulkuneuvoon tulee?