mittanauha.jpg

Minä olen saanut miellyttävän kokemuksen hoidon laadusta , käytyäni Itäisen päivystys Ihmeen yöpäivystyksessä viettämässä yön, littyen johonkin selän välilevy problematiikkaan, joka laukesi kun tulin töistä kotiin ja riisuin farkut pois.

En tiennytkkään että farkkujen varassa oli koko selkärankani toimivuus ollut jo koko päivän.

Nappi auki,vetskari auki heittäydyin sängylle ja kierähdin vatsalleni, samalla pyytäen miestäni levittämään sinne tasoon 3-5 nikamien kohdalle BurMur kipu salvaa , jota saa ilman reseptiä apteekista ostaa. Minä en enää voinut milliäkään liikuttaa sen jälkeen selkää, saamatta aivan s i k a m e k a m y k k y r ä     viiltävää kipua , joka jopa salpasi hengityksen.

Ensihoidon mieshoitajat, en sano nyt ollenkaan ensihoidon henkilöiksi, vaikka tasa arvo vouhkaajat tässä kohtaa painaisivat herneen nenään. No he antoivat tujumpaa lääkettä, jonka turvin kivusta melekein tajua vieden lopultakin olin ambulanssin kuljetus prizillä ja he varoivat kuoppaisia katuja.

Se muuten oli todella huomaavaista , (vrt.Bussin kuljettajan ymmärrykseen lujaa ajosta kuoppaan.Ja yleensäkin antaa kyynärsauvoja käyttävän henkilön ensin istua bussin penkkiin , ennekuin kuski karautaa vahvasta kaasuttaen pois paikalta.Sen sitten sainkin jo kokea rtg reissulla,eri skaaloissa).

Pakko oli käydä Postitalon rtg:ssä muutaman päivän päästä ja kärsiä illalla vallan älyttömän kovasta kivusta, särkylääke jota sain  on huipussaan 3 tunnin päästä ja teho lakkaa kuuden tunnin päästä, naks, ja kaksi tuntia jää nauttia kivusta.

Palataanpa aikajanalla taaksepäin bussiseikkailusta.

Minä sain siis hyvää kohtelua, lisää tujua lääkettä ja olin aamulla" kotiutetaan kipulääkityksen turvion mobilisoituna" , niin tyytyväinen kun olin ollut paljon parjattuun yöpäivystykseen , se haudattu koira löytyi näistä kyynärsauvoista jotka sain mukaani.

Fyssarihan antoi ohjeet, mutta ei mitannut sauvojen sopivuuutta minulle,tai kyllä hän jotaiin siinä mumisi kun sääti niitä,mutta jätti minulle havainnolistamatta sen, niissä oli 5 cm:n välein säätöä pituudessa ja näin ollen selkäni jäi venytykseen 2,5 cm verran kun niilla kävelin.En saanut kirjallista ohjetta hienosäätöön.

 

Tänä aamuna vasta mieheni huomasi että hänelle joskus annetut kyynärsauvat, jotka jossain kaapin nurkassa olivat , onkin säädän suhteen 2,5 cm:n , välein.Säätö oli näkyvissä ja helposti toteutettavissa.

Siis ilman sitä 2,5  cm ei tämä olisi alkanut korjaantumaan ollenkaan. Nyt selkäni ei joudu venytykseen , jotta se hermojuuri ei joudu koko ajan hakemaan liian väljässä tilassa paikkaansa. A, vot sanoisin ja jatkan harjoituksia.

Kyllä elämän laatu on pienestä kiinni ja ilman miestäni olisin juoksuhiekassa kaulaani myöten,kiistos siis hänelle.

Painonpudotus projektikin on aloitettu....kassotaan mimmosissa vetimissä juhannuksena kuljen :) HH matalalla , mieli korkealla.