Olen jotenkin oppinut mieltämään tkaisun " Ihan sama" negatiivisena ilmaisuna , välinpitämättömyyden ilmaisuna...

Yllätyin kun kun kohtasin takaisun lääkärin suusta kuultuna, kun olin asioimassa selkävaivani vuoksi siellä ja kysyin, josko voisin käyttää hänen palvelujaan jatkossa, ettei kuluisi niin kauan hukkaan varaamaani aikaa, kun tuntematon lääkäri siinä kahdessakymmenessä minuutissa yrittää kartoittaa  v siteen alkaneen selän tarinan.

Näin hän minulle ainakin sanoi , että on vaikea muodostaa kokonaiskuvaa vaivasta ja sen suunnitella sen parasta mahdollista hoitoa siinä kahdessakymmenessä minuutissa. Aika kuulemma ylittyy eikä niin saa käydä. Minä kyllä vähän närkästyin, sanoin hänelle siis oven raosta kun lähdin hänen ihansammaansa vastatenm  ettei se minulle suinkaan ole ihan sama.

Ihmettelen kauniita liirumlaarumeita sote mylläyksen aikana, minä en ainakaan onnistu saamaan samalle lääkärille aikaa, koska käyäntö helsingin terveysasemilla on täysin eriarvoista eri asiakkaille. Jos on rahaa, kukaan ei mene terveysasemalle esim. Kalasatamaan. Mutta, netin esittelysivuilla lukee, että asiakas voi valita itse terveysasemansa ja sieltä lääkäri /terveydenhoitaja työparin. Minä menin Kalasatamaan vaihtamaan, paitsi että sain osakseni katseen joka luodaan idiooteille, ja toinen tiskintakaishenkilö peesasi omalla katseellaan taka alalta välillä kääntyen möllöttämään minuun päin. Ei se kuulemma pidä paikkaansa se netissä mainostus, voi kuulemma halutessaan listautua jonkun lääkärin listalle, mutta se ei tarkpita mitään, ei saa silti aikaa  sille lääkärille, joskellekään.

Nyt ei ole muotia ollenkaan että pien eläkeläiset ja muut köyhät saisivat käyttää omalääkärin palveluja, sama nyreä ,kiireinen lääkäri mennessään vaikka Mehiläiseen yksityis vastaanottoa pitämään, niin siellä hän katsoo silmiin ja kysyy hymyillen kuinka voi olla avuksi , mutta se maksaa sen satasen siitä minun pienestä eläkkeestäni.

Eikä siitä yllä heitellä vuokran, ruuan ja muiden pakollisten kulujen lisäksi satasia sinne tänne. Ei perushoitajan palkkauksella ansaittu eläke riitä edes mihinkään , kun asunnostakin saa vuokraa pulittaa yli 1000 euroa , toivoisi kyllä salaa saavansa edes yhdenvertaista kohtelua sairastaessaan, kun turhista en ole valittanut edes, kyseisessä raskaassa ruumiillisessa työssä hoitoalalla sen selänkin särjin.Henkilökuntaa oli liian vähän ja minä olin väärässä paikassa väärään aikaan, enkä päässyt alta pois. nyt saa sitten kokea nöyryytystä hakiessaan apua uudelleen kipettyneeseen selkäänsä. Maailma on turhan kova ja ilkeä ja itsekeskeinen.  Sotestakin tuli sotesusi ja lääkäreille on ihan sama missä he ottavat ketä vastaan , paitsi jotkut heillekin pääsevät ihan terveysaseman puitteissa vastaanotolle, en kyllä ymmärrä millä kielellä, suomenkieleni wei ole tullut ymmärretyksi.

Ja lisäksi jo toisen ketrran odottelin labravastausta toista viikkoa ja kun aloin kyselemään , vaikka näyte oli tehty ,  niin se ei ollut mennyt koskaan tutkittavaksi, mihinkä tai kenen nimilappu siihenkin sitten oli eksynyt. Edelliskerralla ehti muodostua paha tilanne terveyden kannalta, koska näytteen vastaus ei tullut ja liki kolme viikkoa myöhemmin sain uuden näytteen vastauksen , kun olin jo ihan huonossa kunnossakin.Mutta , ihan samahan se on ottaako näytteitä tai ei , koska ihan samahan se on kun ne katoavat matkalla. Minä sain näin negatiivisen kirjoituksen aikaan kokemastani yleenkatseellisesta hoidon tapaisesta. Koskahan se laki tulee  voimaan , kuin oli silloin kun perushoitajaksiu valmistuin, terveysasemilla oli omalääkäri/terveydenhoitaja/perushoitaja kolmikko joka hoiteli asiakkaat/potilaat  hyvin ja tehokkaasti, sekin nainen joka minulta sai varttua ajan samalle päivälle, kun pelkäsi rintojen olevan syöpää täynnä, oli pitkittänyt lääkäriin hakeutumista ja nyt kun sattui olemaan vapaa aika keskellä vastaan ottoa, tiedustelin lääkäriltä, että kun asiakkaan henkinen kantti alkaa pettämään ottaisiko vastaan. Otti, laittoi päivystyksenä röntgeniin ja kuukauden sisällä oli jo molemmat rinnat leikattuina,syöpä poistettuna niistä. Tämän päivän  ajanvaraus mentaliteetilla hänkin varmaan ehtisi kuolla ennekuin olisi päässyt edes röntgeniin. Ikävä kyllä.