Siinä se oli sen onnen ainekset morsiamella kun vihille astelee,tietenkin kaikki nämä "muista hengittää ja keskity hengittämiseen" auttavat morsianta tajuissaan pysymään jännällä alttari hetkellä.

Minulla ei ollut vanhaa,ei sinistä,eikä lainattua,ilmankos sitä tässä nyt ollaan.

Todellisuudessa voi mielikuvitusmatkan tehdä monenkin asian pariin noilla taikasanoilla"sinistä ja lainattua".

Mutta, minä luin töissä tauolla jutun ,jonka erään miehen vaimo oli kertonut, siis alkuperäinen vaimo, mutta miehessä oli tehty varaosia vaihtamalla entistä ehompi.Miehelle oli vaihdettu keuhkot ja siinä tapauksessa vaimo tyytyväisenä totesi miehen lumenluonti innosta, ennen terveempänä ollessaan lumenluonti ei aina innostanut sitäkään herraa,mutta nyt kun sai jatkoajan , niin johan kuulemma pihanurkat ja polut pysyivät lumettomina..

Harva tulee ajatelleeksi näitä arkisia automaattisia toimintoja, että nekin saattavat sanoa sopimuksen irti. Kaikkeahan tänä päivänä voidaan laittaa uusiksi, mutta ilman hengittämistä ja vettä, ei mikään muukaan toimi, ilman sitä happea minkä hengityksen kautta kehomme kuljettaa aivoihin, emme edes voisi ajatella mitä se olisi,moni näyttäisi kyllä olevan ilman järkevää ajatustoimintaa hapesta huolimatta.

Itse kärsin loppu elämäni astmasta, jonka homeasunnon alle puolen vuoden asumisella sain riesakseni. Ja...astma ei ole mukava matka kumppani, ainakaan minulle,jolla ajan myötä siitepöly kausi ja viimeistään katupöly vetävät lähes hengettömäksi. Nyt jo kolmena syksynä lehtipuhaltimien nostattama pöly myös on ajanut kortisooni kuurille , ennenkuin hengitys alkaa toimimaan. Onnekseni minun ei tulevana syksynä enää tarvitse kulkea siitä paikasta töihin ohi,missä hurja lehtipuhallin rumba kaiken pölyn ,räkien ja myyränpissat ylös nurmesta nostaa. .

Luulisi että harmittomat puunlehdet ovat ihan mukavat pöllytyspesät vaikka koirillekin, mutta kaupungissa  vilkkaasti liikennöidyn kadun varressa,  on seassa niin paljon jo myrkkyjä kesän/kautta talven jäljiltä, että edelleenkin sanoisin päivystys pkl reissujeni jälkeen että lehtien puhallus on kiellettävä taajamissa. Näin  tulevaa syksyä ennakoiden.

Seesteisiä syyspäiviä odotellen.