talu.jpgMinä en ole taikauskoinen ja huonot sanonnat ja kitkerät karmat, pyrin niistäkin kääntäen löytämään jotain opettavaa tai hyvää.

Mutta perjantai ja kolmastoista päivä ,   ääh , komeampi puoliskonikin minulle muistutti " Muista olla varovainen  koska on perjantai ja 13 pv," Siihenkin huikkasin , että en usko höpötyksiin , jotta se olisi toista päivää kummempi, mutta"...Pappakin sanoi : " minen usko kummituiosiin" siis äitini charmööri isä.....Lähdin siis töihin , joita nyt vielä hieman teen, mieleni virkistämiseksi ja lompakkoni tasapainossa pitämiseksi.

Nooh , bussi tuli ajallaan ja soitin asiakkaaleni ja kysyin kauppa tarpeista , tulikin harvemmin sattuva Jysk kaupan käynti. Sinne siis.

Olin siinä kassalla , kun joku kiilasi vasemmalta ja puhalsi suurinpiirtein korvaani koko ajan , kun yritin ostoksiani laukkuuni laittaa, lopultapyysin häneltä: " Saisinko tilaa hieman, jotta mahdun pakkaamaan tavarani" ja myyjäkin jo oli hänelle huomauttanut , jonoon ,kiitos.  Häkellyin kuultuani hänen lausumana : "Rouva on kovin massiivinen itsekin...." minä jotta: Waaaaat ? Et  ole itsekään hoikimpia..." Hitsit,  olisin halunnut jatkaa mutta ei hoikimpia, vaan moukempia"  , en tiedä mitä metodia hän siinä käyttää, tuossa kontakteissa oman navan ympärille, mutta jotain rajaa saa olla minunkin hermojeni suhteen.

Ja olinhan jo todennut sen itsekin ajan saatossa, ei höyhensarjalaisiin mua saa vedettyä painon puolesta, mutta alkeellinen sivistustaso, sitä kaipaa hieman muiltakin, sen toteuttamista, koska en itsekään kulje möläytellen mitä tahansa.

Päivä meni mukavasti, asiakas kyseli ,onko 13 pv vaikuttanut päivän kulkeen,ei ollut muuten kuin että posautti sen rankan syyssateen juuri kun bussista nousin. Pidän sitä kyllä ihan luonnollisena ilmiönä .

Aargh, kun kotiini töistä lähdin ja viipersin bussipysäkille, sitten alkoi sattua, ihan sanan varsinaisessa merkityksessä, nimittäin , jotenkin onnistuin astumaan jalkateräni sivulle ja kuului# Ritsajaräts# .Eikä puhettakaan askeltamisesta sen jälkeen.Ei sillä jalalla kärsinyt varata yhtään .

Soitin esimiehelleni ja taxin. Taxi maksoi Mehiläiseen 52 euroa mennessä ja kotiin palatessa 25,19.Olin ruuhka aikaan liikkeellä ja en voinut odottaa kelataxia,koska en voinut edes seistä.

Mehiläiset saavat kiitos maininnan ,kohteliaita ja aikaan saavia, kuvattiin ja kepakot annettiin.Ja, kahden viikon lepoa jalalla ja tukilasta, kaikenkaikkiaan ei moitteen sanaa, niin normaali ystävällistä sakkia ovat ja taitavia ja ammattinsa osaavia.

Lääkärikin oli ystävällinen, se oikeasti hieman auttoi siihen jomotukseen ,se ystävällinen ilmapiiri,pakotus, mikä nilkassa  koko ajan  lisääntyi ja turvotukseenkin sain kylmäpakkauksen.

Ei siinä vielä mitään, Mehiläiseen mennessä oli hyvä taxikuski, jopa pastillin lopussa tarjosi, kipuun.

 Kotona taxin pyysin ajamaan rappuni eteen, koska ei se niin helppoa ole olla varaamatta jalalle, vaikka on kyynärsauvat.

Toiseen rappuun oli juuri menossa nais immeinen joka otti hyvin hitaasti askelia, lie hänenkin jalka ollut kipeä , tai jokin kuitenkin. Portaallaan hän kääntyi ja nappasi kuvan puhelimellaan taxista jossa vielä olin sisäälä. Näytti sitten olevan portaan kolmannen kerroksen ikkunassa, kuin pelotelllen, että hän näkee tämän laittomuuden: taxin oven eteen ajosta. Sieltä sitten kömmin keppieni kanssa ja oli vaikeeta ,itketti ihan, mutta kyllä tunsin hieman kanssahäpeää häntä kohtaan, luuli varmaankin näyttävästi kuvateessaan ja ikkunasta seuratessaan , että joku humalikko ajelee taxilla. 

Erehtyi, se oli hänen kolmastoista päivänsä ja vaikeutensa sulattaa taxia siinä pihalla., olisi mieluummin sanonut jotain, kun näki miksi taxi ajoi niin oven luo, minullahan oli sentään hyvä syy, jopa oikein tupla massiivinen syy toimintaani, inhottavaa on kuitenkin tulla kuvatuksi ilman lupaani. Ei ole enää minkaanlaista intimiteettisuojaa näköjään.

Se siitä, tässä nyt pari viikkoa virkustan ja lepuutan koipea, joka ei ollut joutavana tulla kipeäksi, kesken muuton ja pakkauksen joka on kuun lopussa. Kuitenkin on niitä hyviäkin puolia eilisessä, jos jalka olis revähtänyt juuri bussiin noustessa, se se vasta olisi ollut hankalaa..

Arkinen tapaturma kolmastoista ja perjantai....työstetäänpä vielä yhteensattumaa.

Selatessani blogeja löytyi Äijäneulonnan blogeja myös ja yhdessä niistä oli vihaneulonta. Siis jos pistää vihaksi vauikka autonratissa, pysäköi luvalliselle pysäköintipaikalle ja neuloo sen vihansa yli, sillä innolla ja ponnella kuin on ärhäkkyys, jotkut saa varmaan sukitettua koko suomen vähäosaiset hetkessä,kun ovat alvariinsa vihaisia. Pitää varata virkkuutyö laukkuun siltä varalta jos vihaksi pistää, tai muuten harmittaa kanssaihmisen käytös.