postitorvi.jpg

Entä jos posti eio kuljekaan? He olivat alkuviikosta lakossa ja kerrankin posti kolahti klo 10 postiluukusta, kyllä minulle kelpaa sellainen yksityistäminen ja postikin kulkisi ihmisten aikaan.Jossain laulussa sanotaan : "Kun kusti polkee, niin posti kulkee".

Tässä mietiskelin herättyäni  ja puuhaillessani kissan aamiaisen parissa  , kuinka kaikki kaikkeen vaikuttaakaan. Nyt on ollut kova kohu mediassa postin johtajan valtiolta nostamistaan bonus ja palkka rahoista. Hänelle varmaan 1000 tuhatta on pikku juttu kun hänellä on taivas vain kattona ja höllä sopimus, millä rahaa kiskotaan konkurssi kierteessä olevalta Postilta, eilen asiantuntijoita telkkarissa haastateltiin ja siinä sanoivat että johdon palkka on eri asia, kuin konkurssi kierre. Veikkasivat että kun tekohengitys lopuu ja posti irroitetaan hengityskoneesta, sen kuolema on hengenvedon päässä ja jos sitä henkeä ei voi vetää ilman apuvälineitä , silloin lakkaa toiminta , vain pelkkä maatuva muisto ja postin rahat jollain saarella yksityistilillä.

Oikein Harkino sanoi, jos asioihin puututaan nää miljoona pomot uhkaavat erota, mitä sitten sanoi Harkimo, erotkoon ja tilalle voi ottaa vähemmän omaan pussiin pelaajia ja ammattitaitoisia , nykyaikaisia ja alaisiaan myös kunnioittavia ja bonusjärjestelmistään varsinaisille työn tekijöillekin jakavia henkilöitä. Ruohonjuuri tasolle joka mahdollistaa toiminnan.Niitä ei taida löytyä vanhan liiton herrakerhosta  , he toisilleen virkoja ja rahavirtoja   siellä ohjailevat.

Tämän uutisen perhosefekti kohdallani on seuraava, Luulin että saan ihan kohtuullista eläkettä perushoitajan työstäni , totuus on että huomasin Malisen tuloihin verrattuna olevani köyhä, rutiköyhä, miinusköyhä jos hänen mittapuunsa mukaan tarkasteltais vielä sitä lainaakin, vaikkei se ole iso, niin ei tulotkaan ole isoja. Kaikki suunnitelmani tein tyttäreni kuoleman jälkeen, siinä uskossa että ehdin vielä monta yötyön täyteistä vuotta viettää ja vaikka matkustella hieman. Sitten kun tuli avh , se vei pitkälle sairauslomalle, sitten kun palasin työn parin vuoden  kuntoutumisen jälkeen  osa-aikaiseksi, sitten työtapaturma runteli selän ja siitä jäikin pitkät hermokivut, vaikka leikattiin. Tämän johdosta siis lääkekustannukset nousivat/kk, eläke jäi laahaamaan pahasti ja kaikki tuntuu liian kalliilta.

Viiskymppinen on iso raha, silloin kun sitä ei ole. Hassua kylläkin, vaikka olemme huippu pienituloisia niin asumista ei meidän kohdalla tueta, en saa eläkeläis vähennystä bussikortista,koska natutin niin suunnattomasti työekäkettä. Asumisessa voi kyllä säästää vaihtamalla edullisempaan, mutta kun /jos on tarjolla edullisempia.

Hohhoijaa, tulispa joku hyväsydäminen miljonääri ja maksaisi minun lainani pois, niin ainakin joskus telkkarissa tapahtuu, pitäis vain osua sen hyväntekijän almanakkaan.

Tulos Malisen uutisoinnista on siis kohdallani se että ymmärsin lopultakin olevani rutiköyhä ja sairas.

Että silleen....Maliselle terkkuja vaan. Kun et voi olla minun sammakkoprinssini enää, niin voithan olla hyvä haltija, eikö totta.

Kaikki suomen ylirikkaat voisivat ottaa meidät pienillä eläkkeillä elävät huomioon sillai, ensin autetaan velattomiksi jos työkyky on mennyt itsestä riippumattomista syistä ja /tai syyntakeemasti, sitten taputetaan olka päälle ja käsketään nauttimaan päivästä kerrallaan ilman taakkoja, ja me muistamme aina puolustaa teitä hyväsydämisyytenne vuoksi.