20160918_100453.jpg

"Suomi tarvitsee varmasti Sitran kaltaista think tankia, joka auttaa päättäjiä ja nostaa heidän pöydälleen asioita, jotka eivät puoluepolitiikan pyörityksessä välttämättä sinne nouse. Nykymuotoinen Sitra on kuitenkin paraatiesimerkki siitä, minkälaista tehottomuutta rajoittamaton budjetti ja täydellinen avoimuuden puute saa aikaan julkisessa organisaatiossa." Iltalehden pääkirjoitus Pertti Kupiainen

On varmasti tärkeää, ettei kukaan tipu tavalliselle työttömyys päivärahalle herroista.On varmasti noloa jos joutuu selvittämään tulojaan puolen vuoden ajalta ja pankki tiliotteenkin esittämään ja kuitin siitäkin myydystä kenkäparista kirpputorilla.

Yhä kauemmas on liukunut todelllinen elämä meidän kansan nokkamiehiltä, he pitävät kai luonnollisena saada ne monen sadantuhannen tukiais pullat palavereihinsa, joissa pähkäillään asiita, jotka kenties nämä tuplamäärä avustajatkin eduskunnassa pystyisivät.

Totta, minä en ymmärrä tästä sitten höykösen pölähdystä, missä vaiheessa meidän kaunis suomineitommekin on alkanut  sallia herrojen rötöstelyn. Tänä kesänä ja jo pitkän aikaa on tuutin jos toisenkin täydeltä tullut tietoa,kuinka kukakin ja missäkin on omaan puussiinsa valtiopn rahoja kerännyt.

Mutta, auta armias jos työtön tai pienellä eläkkeellä toimeentulematon hakee  toimeentulo ja vuokratukea. Silloin koneisto valpastuu välittömästi, joka ikisen centin siinä selität ja tunnet itsesi kavaltajaksi , kun tukea haet.

Tuen saajat köyhyys loukuissaan on välttämätön paha , jota täytyy sietää herrojenkin, kun siellä tukiais kerros viinereitä mutustellessaan  ja palkkojaan korotellessaan  esiin työnnetään, asioina jotka pitäisi saada hoidettua maton alle. Onhan se aika mukavaa olla niin merkittävä persoona , että siihen tarvitaan tyyppiä jonka kuukausi ansio voi olla isompi kuin koko vuoden ansio parhaimpina työpäivinä tuen hakijalla on konsaan ollut.

Jonkun täytyisi rautalangasta käydä vääntämässä kuvio, josta oikeasti selviäisi mitä on olla köyhä suomessa, kuinka köyhää kyykytetään ja nöyryytetään ja juoksutetaan luukulta luukulle. Jos vaikka jossain vaiheessa löytyisi jokin rike , minkä perusteella koko tuki voidaan evätä. Minähän en ole rikas, eikä oikeastaan kukaan minun tuttavapiirissäni. Hoitsuja jotka ovat äänestäneet väärin, ulkokuoren ja kiiltokuvamaisen komeuden vuoksi haksahtaneet kuvittelemaan olevansa jotain muuta kuin ovat.Duunareita.

Sitten ja kun  eläköityy siitä arvokkaasta hoitsun työstä, jossa on saanut painaa kolmen ihmisen työt omassa vuorossaan, sitten vasta se totuus lämpsähtää kasvoille ja tajuntaan, eläke ei riitä vuokraan ja ruiokaan ja kuluihin, eläke on juuri sen verran että asumistukea saa ehkä jonkun viiskymppisen, ,jos sitäkään, kehotetaan hankkimaan halvemi asunto. Eikä niitä ole.

Siinä istut etkä muuta voi.Jos vielä harrastaisin tupakpintia ja viinan juontia, olisi pelini menetetty, villasukkien kutomisestakin tuttavalle peritään niin isot verot ja monimutkaiset selvitykset, ettei niitäkään jaksa tehdä.

Naurattaa ihan, villasukista vankilaan.

Sarjavillasukan kutoja on pimittänyt verotulojaan pidemmän aikaa, vihje tuli naapurirapun kilpailevalta kutojalta...Ettäs tiedätte siinä olla heiluttamatta niitä sukkapuikkoja, koska sukkapuikot on verolle pantu suomen maassa.

Kukahan muuten teki sen 166 tuhatta maksavan läpinäkymättömyys selvityksen Siran toimista, oliko joku kauttarantain tuttu, joka sai hyvänpäivän käden puristuksen näin Vanhasen kautta, oliko?

Mutta, toisaalta, minä olen ihan onnellinen näin. Minulla on ihanat lapset ja lapsenlapsi.Mukava mies ja komea kissa.Voihan se olla että minäkin muuttuisin ja takkia kääntäisin jos tarjottaisiin sellaista mukavaa eläkevirkaa,virkaa jossa voi eläkkeellä ollessaan nosta hyvää palkkaa.Kenties,kenties.

Köyhän kansan ahdistuneisuus toimeentulostaan tuo kaikenlaista lieveilmiötä ja lisää terveyspalvelujen käyttöä.