talo_zoom.jpg

Näyttäisi olevan muotia repäistä mahdollisimman iso otsikko kaikesta mitä tapahtuu, vaikka se nyt olisi vesi sade, joka päiväinen juttu , ainakin syksyisin ja suomessa.

Vesi sataa, imeytyy maahan ja sillä siisti, mutta jos viemärit on tukossa ja tulvia sen vuoksi tulee, ei se ole veden vika eikä vedenpaisumus vielä, se on suunnitteluvirhe.Ja näitä miljoona luokan suunnittelu virhe kukkasia kyllä näyttää pulpahtavan espoon metrolaitureiden pituudesta lähtien.

Ampiaisiakin on ollut kautta maan sivun, isoja ja pieniä, mutta lentäviä kaikki tyynni.Ajattelinkin kertoa pikku stoorin uutisoinnin merkityksestä ja kiinnostavuudesta.Tottakai kun minulla niitä velipoikia on niin kymmenenkin kappaletta, jokaiselle löytyy oma huima juttunsa. Aloitan nyt  tämän kuulemastani jutusta, koska en ollut silloin vielä syntynyt, mutta tarina on tosi.

Muistaakseni kyseessä  oli "Himmuten ito Pätä" , veljeni oli siis nähnyt pienenä ollessaan ampparin , eikä osannut s tai r kirjainta, mutta selväksihän se tuli että Himmuten ito Pätä oli lentänyt näköpiirissä.

Pätä näytti isolta,koska poika oli pieni. Periksi antamattomuudesta taas saman veljen kohdalla kertoi tarina,kuinka hän oli yrittänyt saada termospulloa leikkeihinsä mummolta. " Mummo, anna ito puuppi"Mummo vastasi "en anna", "Mummo, anna iton puupin kookki",antoiko mummo sen korkin edes, en tiedä, mutta kai ne neuvottelut johonkin johtivat. Jos iso puuppi ei olisi kiinnostanut poikaa, ei sillä olisi saanut uutisarvoa,mutta näin ollen, koska kiinnostus isoa puuppia kohtaan oli jo syntynyt, niin sen uutisointi olisi lisännyt uutivoivan lehden myyntiä.Lehtitalo olisi hyötynyt taloudellisesti  asian uutisoinnista.

Jos otsikko olisi ollut " Normi termareita vitosella, osta  kympillä kaksi", se otsikko ei olisi ollut niin vetävä kuin " Harvoin myynnissä olevia ItoPuuppeja saatavilla erittäin rajoitettu määrä,kysisessä Itopuupissa on alkuperäinen Itopuupin kookki, lähes keräilyesine"

Nyt geenimanipuloinnin aikana voi törmätä jätti jänikseenkin, paitsi että, se oli jo havaittu Leskelänmäellä kun nuorin veljeni oli jotain 2-4 v.

" Ennätysiso jänis havaittu savossa, korvat näkyivät kuusi metsikön yläpuolella". Oliko vai eikö? No ainakin pikkuveljeni oli kiltisti ja hiljaa jos mainitsi sinne päinkään...petojänis tulee ja.....Pelottelulla oli suuri valta  tottelevaisuuden suhteen ja pojan mielikuvitus poikapaistiaan rouskuttavasta monta  metrisestä jäniksestä oli varmasti niin todentuntuinen , että tasajalkaa  100 kertaa hyppely oli pikkujuttu siihen verrattuna, miltä kuulosti ja näytti nälkäinen peto  jänis.

Nykyään tuota taidetaan sanoa henkiseksi väkivallaksi.Se oli sitä aikaa, ampparit olivat isoja ja petojänikset lymysivät kuusi metsikössä, maailma oli kotinurkilla jännempi paikka kuin kaukainen sademetsä.

Palkka neuvotteluissa ja luontaisetuja pyydellessä tuo iso puuppi on kuin Rinteen lupailu eläke korotuksiin. Kansa pyysi isoa puuppia, saako edes ison puupin kookkia , jää nähtäväksi.

Mustamummonen oli sitten kakkos peloke " Jos et ole kiltisti Mustamummo tulee ja vie", siis minne olisi vienyt , en tiedä, onko mustamummo rasistinen ilmaisu, en tiedä ainakin sitä kaikki pelkäsivät Rääkkylän rajalle asti.

jk selvennykseksi Iso puuppi on termospullo ja ison puupin kookki on termospullon kierrettävä korkkimuki.. Hilmuten ito pätä on ampiainen.