Tuttavani kävi sydänfilmissä ja kokeissa, ennekuin menee isompaan tutkimukseen. Oudon tästä tekee laboratorio käynnin yhteydessä otettu sydänfilmi. 

Tuttava kertoi asiasta kun näimme ja ihmetteli toimintaa.

Hänellä oli varattuna terveyskeskus lääkärillekin aika joka on tuonnempana.

Nämä tutkimukset olivat erikoislääkäriä varten otettu.

Labrahoitaja oli jo ensin ilmoittanut, kuinka heillä ei olekaan poikkeuksellisesti mitenkään kiireistä terveysaseman labrassa.

Labrat oli otettu ja seuraavana oli vuorossa sydänfilmi. Filmin ottaja, joka ei kertonut nimeään tai asemaansa koulutuksellisesti , oli ollut kovin puhelias.

Tuttavaltani kysymättä hän oli myös tulkinnut filmin tulokset ja mennyt lupaa kysymättä katsomaan päivysrys poliklinikan käynnin tekstit sanomalla: "Katsotaanpa ja verrataan niihin, eiihän tässä ole kuin lisälyöntejä nyt, tuntuvat varmaan ilkeiltä muljahduksilta, tjaa, tjaa tämmöistä täällä päivystyksessä ei ole mainittu".

Päivä oli perjantai, tuttavani on jännittäjä kaiken hoidollisen suhteen, näin hän sai jäädä miettimään ja odotttamaan maanantaita , joilloin olisi erikoislääkärin vastaanotto ja jossa lääkäri kokoaa tutkimusten tulokset ja kertoo ne hänelle, ellei, ellei tämä lörpöttelevä ekg filmin ottaja olisi siinä rikkonut pariakin sööntöä, potilaan hoidolle ei ollut välttämätöntä hänen mennä tutkimaan päivystys tietoja ja ei myöskään tulkita filmiä ja hän ei myöskään ollut merkinnyt Kanta sivustolle mitä puuhasi ekg otto aikana.

Siellähän olisi pitänyt olla hänen tunnuksillaan teksti, että on jo tulkinnut potilaalle ekg filmin.Verrannut sitä päivystyksessä otettuun ja todennut lisälyönnit.

Täysin törkeää, tiedän että vain lääkäri saa sen tehdä ja tuollaisest pätijät , kuten siinä tapauksessa, tulisi pistää ruotuun.Ja jokaisen joka poikkeaa katsomassa potilastietoja tulee merkitä syy , miksi siellä tiedoissa haahuilee. Varmaankin hän on niin utelias että käy tarkistamassa vielä lääkärin vastaanotonkin jälkeen, mitä sieltä nyt oikein löytyykään tarkemmin ja asiantuntijan tutkiessa ja tulkitessa. Viikonloppu muodostui tuttavalleni pitkäksi ja talviaikaan siirtyminen lisälyönteineen teki odottajan ajan enemmän kuin tuntia pidemmäksi vuorokaudessa. Ai miksikö kertoi kinulle, koska olen ollut työelämäni aikana sen verran paljon tekemisisää sydänfilmienkin kanssa ja tiedän tasan tarkkaan että asiasta kertominen kuuluu lääkärille, ei nimettomälle sydänfilmin ottajalle.

Esim. jos yksityislääkäri katsoo tarpeelliseksi katsoa jotain käynnin tietoa terveysasemalla, hän kysyy siihen luvan ja tulee merkintä: Potilas myönsi katseluoikeuden k.o. käyntiin. Nyt siellä Kanta.fi sivustolla ei ole merkintää, vaikka ei ollut oleelista ekg filmin takia mennä tämän filmin ottajan tutkimaan hänen käynti tietojaan.