Se mitä jää kansan katsottavaksi ja kuultavaksi näyttää rumalta,varsinkin pienenpini tuloisilla.

Bernerin glögi bailut 15 000 euroa, glögi pullo maksaa alle kympin , 50 000  Hazardin videoihin, kaikkihan osaavat videoita tehdä, melkein kaikki , ainakin minun lähipiirissäni , mutta kaikki eivät ole röyhkeitä rahastajia.

Helppo näyttää olevan vero euroja lajitella kavereiden ja puolituttujen taskuun. Nimittäin jokuhan siellä on lobbaamassa, vaikkei ministeri itse tuntisikaan tässä tapauksessa videon tekijää.

Malinenkin Postilta päätti lähteä, muttei kansan verorahoja luvannut jättää jälkeensä. Toivottavasti nyt alkaisi löytyä löyhästi verorahoja käyttäville nappaajia, joku Robin hood paikalle ja äkkiä.

Julkisesti itketään kun lapsia ei synny tarpeeksi, naapuri talon rouva odottaa  kahdeksatta lasta.Useilla mamu rouvilla on 5 lasta.

Ajankohtaisohjelmassa kaksi "poliittista broileria" ( Tällä tarkoitan henkilöä , joka on kasvatettu poliitikoksi, eikä hän koskaan oikeasti tiedä miten pien eläkeläiset eivät voi vapaasti valita yhtään mitään, anteeksi WC paperin saa valita Rainbowlta) kävivät keskustelua valinnanvapaudesta, sitä oikein korostivat ja kehuivat , mutta sellainen maku siitä jäi, etteivät he ihan tätä arkea handlaa.

Jospa nyt kaikkien pienet eläkkeet nostettaisiin siihen 2000 euron pintaan ja vuokria ei nostettaisi , kaikki vuuokra talot olisivat lailla säädetty voittoa tuottamattomaksi, mahdollinen tuotto käytettäisiin korjauksiin taloyhtiössä.Silloin ei tarvittaisi monimutkaista tuki järjestelmää, jossa päätökset eivät aina suinkaan ole oikeudenmukaisia.

Hoitajamitoitus  on suuri puheenaihe, mutta toimiiko mikään mitoitus, vaikka jätetään siivoaminen( Kaupunki antaa kaikille vanhuksille siivoussetelin 2 krt /kk) pois ja tiskit ja kaupassa käynti, nythän on monta vuotta  kauppapalvelulta mahdollisuus tilata kaikki mahdolliset ruuat kotiin.

Kotona hoidettavan asiakkaan  virkistämiseen ja yleensäkin mahdollisuuteen tavata ketään on nykyään olemassa henkilökohtaisia avustajia, joka avustus haetaan sosiaali virastolta, avustaja kyllä voi , niin älytessään kannustaa omatoimisuuteen, avustaja voi viedä asiakkaansa virkistymään , esim, ulos syömään. Mutta, useissa tapauksissa siinä käy niin että avustaja ottaa kauppalapun ja menee yksin kahden tunnin ostosmatkalle, palaa sieltä osittain oikeanlaisten ostosten kanssa, koska suomen kieltä taitamattomana on vaikea siitä lapusta lukea myös.Jotenkin on paljon asioita joissa oikea käsi ei todellakaan tiedä mitä  vasen ojentaa.Eikä se ole avustajan vika, täytyy ensiin antaa oppia kieltä.

Miten se on niin vaikeaa nähdä asiat ja rahavirrat järkevästi toisiaan kohdanneena.

Ehkä mitoitus toimii palvelu  taloissa ja hoivayksiköissä, mutta kotihoitoa ei mikään tunnu pelastavan, muu kuin oikea hoitajien lisääminen klo 18-22 välille.Asiakkaat eivät halua sänkyihinsä ja iltalääkkeet ottaneina klo 16, johan sen jokaisen järjen pitäisi sanoa. Kuntouttavaa työotetta on mahdotonta pitää, jos kaikki täytyy sujua kuin rasvattu salama olisi poikennut. Keskustelin tässä erään entisen kollegani kanssa asioista hoitaja mitoituksen tiimoilla. 15 iltakäyntiä on enemmänki sääntö kuin poikkeus, jokuhan siinä pakostakin joutuu ilta toimiin klo 16.

Samoiten posti, ja  sähkö yhtiöt, miksi ihmeessä sinne asetetaan käki istumaan joka kaiken tuoton laittaa taskuihinsa, kun olisi soveliaampaa näkyä  ylimääräiset  rahat sähkön hinnan alenemisesna. Demokraattisessa maassa.

Joskus hallinto on kuin syöpä , se ahmii ja ahmii kaikkea, vaikkei tarvitsisikaan ja sitten kun kaikki mahdollisuudet elämän ylläpitoon kuihtuu, sitten vasta lopettaa, mutta ei ole tyytyväinen sittenkään.

 Olisinko minä osallistunut Bernerin glögi juhliin jos oliasi kutsuttu ?