Kohtasin ihmisen joka katsoi tulleensa ylikävellyksi, koska hän ei saanut särkyihinsä lääkettä, eikä muutenkaan toiveitaan huomioitu.Hän itse sanoi että kalvava kipu tekee hänen käytöksen ilkeäksi.

Näinpä , matkan varrella havainneena ja itsessäkin tunnistaneena , voin siis aika paikkansapitävästi sanoa , että ihminen kääntyy sisäänpäin kuin avaruuden musta aukko,siis joskus harvoin ja jotkut useammin.

Sairaus joka aiheuttaa kipua koko ajan ja sitä ei hoitava henkilkökunta ota huomioon, tilanne on minun mielestäni aivan kammottava, tänä päivänähän on iso kourallinen vuodepotilaita kotihoidossa ja kirjava ammattiryhmä heitä hoitamassa ja avustamassa. Herrajestas , sanon minä.

Hoito ja palvelusuunnitelmat päivittämättä ja vedotaan johionkin 10 v vanhaan asiaan, kunnon suhteen.

Muistan kun äitini oli laitoshoidossa viimeisen 2 vuotta elämästään, kotona oli niin kauan kuin suinkin. Äidillä meni helposti lonkka sijoiltaan, niin silloinkin kun oli sängystä pudonnut siellä laitoksessa ja joutui päivystys osaston kautta odottelemaan pitkäaikais paikkaa, koska se talo jossa putosi, kirjasi hänet ulos hänen sairaalassa oloaikanaan. Äitini sai ainakin sen 2 viikkoa  " huutaa kuin susi" kuten joku leipääntynyt keikkalainen veljelleni sanoi, kun veljeni oli tiedustellut , miksi äiti niin kovin valittaa ja itkee ja räkä nenästä valuu. Nyt,sitten kun kotona pidetään, siellä ei välttämättä ole kukaan kuulemassa jos kivusta huutaa, tai jos on , sen voi ohittaa ammattitaidottomuuuteensa vedoten. Tai kieli taidottomuuteensa, kuten eräs mummeli sanoi saaneensa vanhan hesarin, kun pyysi tuomaan kaupasta Hesarria.

Kipu on ainakin yks yleisin syy, minkä myötä ajatusten kehä supistuu ja yksipuolistuu, kivustahan ei tarvitsisi kenenkään tänä päivänä kärsiä, kun on tutkittu ja tehty täsmälääkkeitä, mutta kärsiipä sittenkin Jollakin  vahvalla  on vaan semmonen periaate, vaikka olisi pikimustana ja sinisenä kivusta , niin ei niin paljon, etteikö voi avun tarjoajaa nolata , vastaamalla tarjoukseen,sanoilla, saaden toisen häpeämään koko ajatusta.

Avun tarve ja hoito eivät suinkaan kohtaa aina ja ei ainakaan.

Katsos ne on heikot jotka lääkitystä tarvitsevat.

Onhan myös väärinkäyttäjiä,ja heille myyjät löytyvät aina, kuten Sörnäisten asemalla jalkautuneille poliiselle, tulivat Kurvin daamit tabletteja myymään, hekin varmaan paremman elintason toivossa ovat Sörnäisten metriksen ympäristön kansoittaneet. Niin paljon heidän katupaikkansa ja kaupustelunsa häiritsee nykyään, että pysyn mieluummin kotona tai etsin muste kaupan muualta. Siellä pääsee akkiä lompakosta , laukusta ja ties mistä eroon ihan huomaamatta. Mutta jos terveyskeskuslääkäri ei uskalla kipulääkettä määrätä jossain ihme pelossa, vaikka kipu olisi todellinen ja haittaa tuottava, onko sen niin väliä enää jos kahdeksankymppisenä jää uni tai kipulääkkeen koukkuun, kuten kuuluu sanottavan.

No se siitä,  siis minä sanon hep aina kun tunnistan syyn, mikä sisäänpäin saa kääntymään . Okei,  hep1,siis kipu, hep2 :häpeä,  hep3: kateus, hep4 : pelko,hep 5: suru, hep 6 : pohjaton itsekkyys, jossa näkee vain oman napansa ja pelkää senkin olevan liian rujo, jos vertaa naapurin napaan..

 

Ainakin melkein.

Onhan meillä niin hyvä tämä meidän sosiaaliturva jota olemme verojen muodossa olleet rakentamassa, ei meidän tarvitse suomesta sen takia lähteä, ettei leipää ja vettä olisi tarpeeksi tarjolla. Asuminen saisi olla edullisempaa, mikäs silloin olisi näin kantasuomalaisen eläkeläisenlkin olla. Ei tulisi sitä kateusveroa osaksi niin helposti.

 

Siis kateuden lintukin saa vaappua ohi, muttei tulla varsinaisesti nurkkiin pyörimään. Tai pesää pään pälle väsätä.Ja... onneksi meillä on niin kylmä talvella, etteivät heinäsirkka parvet vie viljaa pelloilta.

Siskoni kanssa  me aina joskus , kun tavattiin niin höpöteltiin ja mielikuviteltiin, mimmoselta kateuden kottarainenkin näyttäisi :)