Pysyä tuntemattomana, tehdä tuntemattomaksi ,incongieerata... ? ..mikä se olikaan mitä Tuomioja yritti eilisessä paneelissa perussuomalaisia kohtaan ja niitä jotka ovat persujen kanssa samaa mieltä mistään asiasta.  Mykkänen meinasi saada julkitukkapöllyä. Jopa minä politiikkaa huonosti tulkitseva, niin jopa minun korvaani tuo särähti, juuri kun jauhetaan käyttäytymisestä ja maalittamisesta, onkohan vanhoilla vaikeaa pysyä mukana, kohteliaasti, toisia kunnioittaen.

Kuuma AlHolin tilanne, naiset mustanmustissa kaavuissaan ja kasvoja peittävissä naamioissaan, pelottavan näköisiä, sanon minä, ja lapsetkin pelkäävät.

Nyt ymmärrän pikkuveljeni pelon jo vuosikymmeniä sitten, isommat veljet pelottelivat häntä sanomalla, jos et ole kunnolla, musta mummo tulee ja vie sinut, riitti että oli musta mummo,joka oli päästä varpaisiin mustissa, sitä pikku veljeni pelkäsi, sitä tuntematonta ja salaista uhkaa.

Voisiko yhteisessä maailmassa olla enemmän luottamusta herättävää näyttää kasvonsa keskustelu kumppanille, eikös nämä suomalaisetkin olleet ihan rivi kansalaisia, ennenkuin hurahtivat ääri kulttiin. Miten siinä voi kasvattaa lapsia  normi elämään, jos ei edes halua heistä muuta kuin " tulevaisuuden sotilaita, jotka jatkavat heidän aloittamaansa taistelua" ,kuten joku haastateltava nainen sanoi uutis pätkässä,  jos minä tai joku muu äiti olisin yrittänyt lapsiani kovin vikaan kasvattaa,  niin johan oisi sossun ovi kolahtanut ja lapset jossain sijaisperheessä kakstaa per pvä hoidettavana.

Kerran bussipysäkillä kesällä oli nuori muslimiäiti lapsensa kanssa, siinä molemmat bussia odoteltiin, sitten kauempaa näkyi bussi tulevan, jolloin lapsi kysyi äidiltään " Äiti, onko tuo muslimibussi"  Minun lapseni eivät koskaan kysyneet äidiltä onko tai pitäisikö matkustaa savolaisbussissa. Yrittäkää nyt siinä sitten kitkeä rasismia pois, jos se hyväksytään ja opitaan jo siellä kotona.

Ei ole enää aina kivaa olla suomalinen, koska tuntuu että meiltä riistetään kaikki oikeudet oikeudenmukaiseen elämään. Minä sittenkään en kasvattanut lapsiani vihaamaan mitään, syrjimän ketään, taisin sanoa että valitsisivat , jos mahdollista itseään fiksumpaa  seurra, niin sivistyvät siinä seurustelun sivussa :) Oli nyt kyse minkä tahansa intohimoisen ääri kultin seuraamisesta, niin useimmiten se inhimillinen lähimmäisen rakkaus ontuu, vaikka kuinka sanottaisinn toimivan hyvyyden nimissä,kyllä niissä kaikissa eristämisen vanha perine lienee se erinomainen peloite pysyä lestissään, kuka nyt mitäkin edustaa. Jos saisin kelloa siirtää taakse pin, siirtäisinko sen paratiisin alkuaikouhin, en tiedä aina on ihminen valinnut väärin. meillä ei ole taitoa, eikä haluakaan vissiin valita voikein valinnan paikoissa.

Toivotaan että nuoret ja sillälailla raikkaat , hieman uusia tuulia edustavat päättäjämme osaavat luovia kansaa eteenpäin luottamuksen ilmapiirissä.

Joulu tulla jollottaa, kysyin lapselta oliko tonttuovesta tullut tontut kurkkimaan, vilkaalla mielikuvituksellaan oli jo yhden tavannut tontuista, kysyttyäni mitä tapahtui hän kertoi" Tonttu tuli tonttuovesta yöllä ja koputti häneen herättääkseen hänet, hän säikähti kamalasti ja löi tonttua, kunnes tajusi että siinä on tonttu, " Että silleen, tarinan kertoja ei kertonut tuliko lahja listaan merkintää konfliktista. Mutta puolustuksena: hän huitaisi koska säikähti, eikä tunnistanut yöllistä koputtajaa pimeässä.