Sellanen sananlasku oli ainakin silloin kun olin lapsi, mummoni sanoi aina joskus:" äly hoi, älä jätä" , siskoni sitäkin useammin .

Kävin tuolla hissukseen kyynärsauva apunani,kipeän polven vuoksi, nin kävin siis labrassa.

Sillä reissulla järkytyin, kerrankin ja taaskin.

Olimme Itiksessä ja nousemassa liukuportaita ylös, katsoin syrjäsilmällä kun portaiden yläpäässä oli mies ja pyörätuolissa oleva nainen. Liukuportaisiin on kielletty turvallisuussyistä viemästä fillaria, lasten vaunuja ja rattaita,  rullaluistimilla meno , mutta siinä ei ole merkintää, ettei saa työtää pyörätuolia sinne ja näin siinä kävi, yhtäkkiä tänä nainen oli pyörätuoleieen portaissa tuoli oli hänen selkänsä päällä ja nainen jyysti kasvot edellä alaspäin, mies huusi pysäyttämään portaat ja joku tekikin niin, mutta miksi näin pääsi tapahtumaan ?

Äly oli jonkun jättänyt ja kauas.  Pitääkö kaikki laittaa aina kissan kokoisilla kirjaimilla ja kuvilla, niitä lasten rattaitakin äiteineen näkyy harva se kerta liikkuvan, eihän ne heidän rattaat voi jumittaa siihen ja lapsi joutua lihamyllyn kaltaisen karkean likuportaan väliin. Parempaa joulua toivon heillekin, eikä vahinkoja enempää.... Huomenna saamme tietää Al-Holin lasten kohtalon....suomalaisten osalta.