IMG_20191215_085408_608.jpgVirkkausmalli Helen Shrimpton, Sacret Plase

Lyhyt, huikkaus , silti se pitää sisällään arvokkaan kyvyn ilmaisun, näkökyvyn. Minä kävin tuossa ohimennen näön tarkastuksessa, kun jotenkin on silmät niin rasittuneet olleet ja bussikin ajoi ohi , kun en ajoissa saanut selvää bussin numerosta. Ajattelin alkuun käväistä optikolla, koska onhan minulla jo ikäänkin liittyvää näön huononemista. Hän, optikko löi melko pian pillit  pussiin takaisin ja sanoi, ei hänen hyödytä enempää mittailla, koska sinähän olet likipitäen sokea. Hah. Sokea.

Sain nopsaan lähetteen silmälääkärille ja hän totesi saman, keskseinen näkökenttä on enää 10 prosenttia normaalista ja asialle ei voi tehdä mitään. Silmäpohja on syvältä asti arpeutunut, johtuen kuivasta silmänpohjan rappeumasta.Näkö kuitenkin pysyy aina laidoilla ja nyt kaikkensa laittavat peliin näön tukemisen poliklinikalla, että olisi mahdollisimman hyvin kaikki asiat otettu huomioon, mitkä vain helpottaa elämää.

No, virkkaaminen ja eläkkeelle jäänti ovat kaksi tärkeää asiaa elämässäni ja virkkuukoukun numero on 4,5 , nelosellakin näkee vielä. Jos kohtuullisena pysyy, niin virkaten se elämä etenee. Olisihan kulumat polvissa jo muutenin lopettaneet työn teon. Meillä on vain yksi osa kutakin ja nekin rappeutuvat iän myötä. Semmonen on ihmiselämä. Hyvä uutta vuotta.

 

Nähdään.