meten%20saippuakuplat.jpgOnni  on on niin monenlainen, kuin on onnen tuntijoitakin. Minulle henkilökohtaisesti onni on nyt ja tässä, rauhallisessa ja seesteisessä elämässä.

Kissani kokee varmaankin suurta onnentunnetta kun se saa rakastamaansa lohta ateriaksi.

Kaikkinensa , kun elämää katsoo taakse päin, niin nekin asiat ja teot jotka joskus ovat olleet ylipääsemättömiä, tältä kilometri pylväältä katsottuna ne ovat kääntyneet voitoksi ja opiksi.

Kunhan ei haikaile kyltymättömyydessään sitä mikä ei minun määräosaani kuulu. Kun ajattelen elmäni tarjouksia, mitä olen saanut elämältä, niin koen että ne käyttämättömät tarjoukset,  ne juuri ovat seesteisen ja harmoonisen elämän kivijalkaan muurattuina minulle, avaamattomat lippaat." Kaikkitännejaheti" periaate voi tuntua kivalta hetken aikaa ja kynttilän polttelu molemmista päistä , vallan tunne voi kasvaa mittaamattomiin määriin, kuten tässä nyt käytävässä suuressa Katiska oikeudenkäynnissä tulee julki.Vauhtisokeus on surkeampi juttu kuin jokin sairauden aiheuttama näön menetys. Vallan sokeuttaman sisinkään ei näe terveellä tavalla,  Ihmisen halu saada näyttää että jos rahaa on, niin aletaan sitä lopultakin käyttämään niin näyttästi, että johan naapurin sokea mummokin tajuaa, missä ne rahatpestään.

Ai niin , meinasin ihan unohtaa että iminä itse olenkin nykyään se sanonnan "naapurin sokea mummo" , sen verran sain koottua kokoon että 50 % on näkövammaisuus.

Upeat luuppi kiikarit ja valolliset suurennuslasit sain ja käsitöitä varten erikseen kaulassa pidettävä suurennuslasi. Massatapahtumiin menoa varten jopa valkoinen keppi, vamma ei koskaan johda tällaisenaan täysin valottomaan ja mustaan maailmaan, mutta on siitä riesaa tarpeeksi näinkin, suurinpiirtein katsottuna.Eikä ajatusmaailman näköaloja haittaa.

Siis suurempia kirjaimia , suurempia virkkuukoukkuja ja lankoja. Niitähän saa kaupasta, ainoa mihin ei vaikuta näkövammaisuus on suuret setelit, niitä se ei siumaa tullessaan.