Poiminta tämän yhden päivän  uutisesta ja siihen omat kummunneet aatokset perään."Työsuojelun vastuualueen lakimies Tanja Välke Etelä-Suomen aluehallintovirastosta muistuttaa, että työnantajan edustajalla on korostunut velvollisuus toimia alaisiaan kohtaan asiallisesti ja pidättäytyä kaikenlaisesta häirinnästä.

- Mikäli työntekijä kertoo tulleensa epäasiallisesti kohdelluksi, tulee työnantajan suhtautua tähän vakavasti ja pyrkiä korjaamaan tilanne, Välke toteaa tiedotteessa."

Kyllä  naisvaltaisella hoitoalalla  osaavat edelleen nakertaa lattiaa jalkojen alta. Nuoren hoitaja sukupolven suoja kiusaamiselta työpaikalla tai kaikenlainen työtoverien  kaltoinkohteleminen ja vihapuhe ja maalittaminen eivät ole enää vaiettu salaisuus, vaan valtaansa väärin käyttävät joutuvat vastuuseen myös oikeudellisessa mielessä.

Toivotaan että pöydät puhdistuvat kunnolla ja niin yksityiset kuin kunnallisetkin työantajat/esimiehet koulutettaisiin ymmärtämään ettei mikään mahti maailmassa oikeuta työpaikka kiusaamiseen.

Työpaikka on työpaikka ja se "ihminenminäkinolen ja välillä nyt vaan veetuttaa niin paljon että purkaa sen työtovereihin " aate on aika haudata ja multaa ainakin se 2 m vinoutuneen aatteen päälle.

Tietenkään työntekijä ei saa myöskän antaa väärää todistusta kiusaamisestaan, saadakseen viedä koko kuhisevan jutun oikeuteen, saadaseen korvauksia n.s. kärsimästään kaltoinkotelusta, kuten eräs entinen työtoveri, tuli uutena taloon  ja kohta oli napit vastakkain kaikkien kanssa, hän erehtyi kerran sitten sanomaan minulle, että edellinenkin työnantaja on oikeuteen vedettynä hänen taholtaan ja hän odottaa päätöstä ja rahallista korvausta sieltä. Onhan se tapa tuokin. Asiat asioina ja työt töinä.