Siinä se tuli, Sipoon kotihoitaja saanut korona tartunnan , onneksi loma aikana, mutta hoitajia kotikaranteenissa, kunnes testien tulokset tulevat. Eikä se ole kenenkään vika, nyt vaan niitä tulee,tartuntoja.

Mahdotonhan ei tule mahdolliseksi, koska ihminen joka käy kodista kotiin ja käy päivän mittaan useassa  ja muut kauppa ums. kontaktit , ja lopputulos menee sinne iäkkään ja sairaan asiakkaan luo, vaikka pesee ja desinfioi, vaikka käyttää maskia, vaikkei se autakaan , sanoo asiantuntijat, muuhun kuin estämään pisaroiden leviämisen laajemmalla,aivastuksen tullen.A

Ainoa oikea " asiakkaan terveys edellä" toimenpide olisi voida minimoida kävijöitten määrä, voida karsia niitä kotihommeleita, ettei sen varjolla pääse pöpöt pölähtämään kotiin. 

Minä voin vielä itse vaikuttaa, kuinka moni oveen kopuuttaa, tein maksuepalvelusopimuksen K-kkauppani kanssa ja tuovat tavarat oven taakse, merkiksi rimpauttavat tekstiviestillä ja ovi kelloa soittamalla.

Minä saan itse siis päättää, mutta minulla täytyy olla ensin se kyky arvioida asia. Kyky osata tilata tavarat itse netissä ,puhelinpalvelua heillä ei ole.

Kotihoitajan käyntien varassa oleva henkilö ei pysty muissakaan olosuhteissa  määrittämään hoitajien määrää, eri hoitajien määrää viikon sisällä. Joillakin se toimii ja joillakin ei.Mitä " Raskaampi ja haastavampi" käynti paikka, sitä useimmin sinne laitetaan keikkatyöntekijöitä, että se kuorma työskentelyssää saataisiin tasaantumaan.

Siihenkin pitäisi olla kai sitten lakimuutos, saadakseen minimoitua niitä kävijöitä. Se se vasta onkin haastava suo tämmöisenä aikana. Kun normaali olosuhteissakin se pettää.Ymmärrän toki kaikkia ja kaikkea, mutta näen myös että erilaisilla pienilläkin muutoksilla joku homma voisi toimia paremmin, mutta koska se ei edelleenkään näy palkassa, ei siihen löydy sitoutujia. Jos palkassa mainittaisiin , " yksilisä", sen saa jos käy omilla asiakkaaillaan,joiden omahoitaja on, niin ehkä toimisi paremmin.

Ei tänä päivänä Florenseja ( Florence Nightingale) enää synny, tänä päivänä hoitaminen on palkkatyötä. Ei marttyyrimaisesta työskentelystä tule ammattimaista , ei sitten millään: terveys ja JÄRKI edellä mentaliteetti lienee se paras yhdistelmä. Huonoin lienee sairaus ja pelko ajatus yhdistelmä, se sitä paniikkia ja hajaannusta luo jos mikä.

Itseohjaituvissa ryhmissä on potentiaalia.