Ensin alkoi ennen joulua nivelsiteet pistää kampoihin itseään niin nilkasta kuin polvestakin ja sen seurauksena liike lakkasi helmikuulle asti niin että vain kotona saattoi sitten tammikuun puolella hissukseen könkkästä.

Kun aloin harjoitella ulkona liikkumista( fyssari sanoi joskus kestävän puolesta vuodesta vuoteen kuntoutumisen) , kävimme partaisemman  puoliskon kanssa infulenssa rokotuksilla ja siitä tuli parin viikon lievä  flunssa, lievää lämpöä,pakotusta lihaksissa ja nivelissä,pään särkyä,aivan posketonta väsymystä, mutta tieto siitä että todennäköisesti se johtuu helpotti oloa,niin eikös alkanut tämä korona rajoitus.

Kyllä minäkin koin kauhun hetken kun lämpö kohosi,astmaatikkona varsinkin, mutta sitten laitoin järkimyssyn syvälle päähän.Ja pysyn edelleen kotona.

Siinä väliin hermo kiristyy ja mökin seinät käyvät hyvin tutuiksi, samoiten Netflixin elokuvat  ja virkkuu ohjeet.

Luin sitten tänään Venetsiasta uutisen, kirjoittaja kertoi ettei koskaan hänen aikanaan ole kanavissa ollut sinistä heijastava kirkas vesi, jossa kalaparvia näkee uiskentelevan, koronan ansiosta ilma ja vesi pääsevät puhdistumaan, näinköhän Maaäiti hermostui kun kansakunnat eivät usko ilmaston lämpenemiseen vakavissaan ja päästi sitten tuollaisen koronan uumenistaan liikkeelle tervehdyttääkseen elin olosuhteita. Jos sillä saisi hieman kuriin saasteita maapallolla, mitä on jo ollutkin tutkijoiden mukaan havaittavissa, jo pelkästään lento ja meri teitse tapahtuvaa liikennettä kun on pakko ollut vähentää.Intiaanit aikoinaan kertomusten mukaan osasivat kunnioittaa suhdetta maaäitiin ja ymmärsivät sen suhteen hoidollisen merkityksen. Tämän päivän ihmiset, monet heistä , ei enää tiedä, kuinka kaikki luonnossa on kaikesta riippuvaista.

Mutta, todentotta, kun päivällä mietiskelin kahvimukin ääressä jotta mitäkö sitä tekisi jotta mainittaisi, kuten mummoni sanonta kuului. Mainintaa en kylläkään kaipaa, mutta taivas voisi vuodattaa jouteessaan , tai pelkästään olemassa olonsa ilosta vaikkapa  sellaista  toivorikasta mieltä, kaikesta huolimatta, kiitosmieltä hyvistä asioista elämässä ja onnen murusista ja isommistakin onnen vonkaleista, ettei ne nyt ihan unohtuisi. Taivas voi tiukkua öljyä sateen lailla, sellaista kuvaannollista siis, ei mitään koneöljyä. Sellaista voi kotioloissa ottaa vastaan, koska en nyt kuitenkaa aio Sukarin kehoituksista ja rohkaisunsanoista huolimatta lähteä Maskuun tai kauppakeskuksiin pyörimään.

Yritän parhaani mukaan noudattaa suosituksia joita Sanna Marin meille antoi hallituksen puolelta.

Ja tämä tilitys ei ole ihan vakavalla ajatuksella kirjoitettu , hieman kevennellen,se paniikki mitä ihminen kokee kun sairastuu koronaan kunnolla on jotain muuta ja ymmärrän sen,