A-Rajalla.jpg

Jonkin sortin poikkeustila, mutta mahdollsimman vähän sais rajoittaa.

Kuuntelimme ja katselimmeA_2020_03_25_Uusimaa_kartta.jpg

 ja kiinnitimme huomiota  Poliisin tiedotus tilaisuudessa:

 " Näin Uusimaa eristetään"

 Poliisin viesti oli yksinkertaisuudessaan, Pysykää kotona, välttäkää lähikontakteja.

Mikä siinä on niin vaikeaa, halutaanko välttyä Korona viirus tartunnalta ja sen vakavilta jälkitaudeilta jotka voivat viedä hengen nuoremmaltakin ja muuten perusterveeltä ?

Ei se siltä vaikuta, jos pitää rautalangasta vääntää, miten tarkkaa valvonta on ja ketä se koskee ja minkalaisia todistuksia on oltava , osittaakeseen välttämättömyyden liikkumiselleen susirajan yli.

VR johtaja aamu tv :ssä taisi toivoa, että jos poliisi voisi liikkua kuin konnarit, etteivät matkustajat häiriintyisi.

Onko oikeasti niin vaikeaa ymmrtää että tilanne on poikkeuksellinen ja kaikella tällä, jos itsesuojelu vaisto ja lähimmäisen huomioon ottaminen ei pelaa, tarkoitus on suojata ihmisiä , heidän terveyttään itsekkäältä: " Minä ensin , kaikki heti ja nyt tänne" ajattelu tavalta.

Oikeasti suuri huoli on vielä sekin onko ne ravintolat auki vai ei, no menkööt ne pelastamaan yrittäjäin taloudellista tilannetta bissen ostolla , jotka tuntevat vastuuta ravintola toiminnan ylläoidosta, kai valtio lupasi jo antaa apua ravintoloillekin, jos vaan ihmisten terveys nyt voitaisiin asettaa etusijalle ja pystyä rajoittamaan tartunnat mahdollisimman vähiin, mutta ei ...vielä pitää vinkua perus oikeuksista liikkua vapaasti.Normaalisti meillä on ne.

Se on ok silloin kun tilanne on normaali, saammekin olla ylpeitä oikeuksistamme ja naistemme asemasta ja muusta sellaisesta, ääinioikeudesta, eihän nämä rajoitukset huononna näitä asemia, yritetään näillä neuvoin vain pysyä tervennä.Tällaisena täysin poikkeuksellisena , henkeä uhkaavana viruksen tartunta ja leviämis ja kuolleisuuteen johtavana aikana.

Ja...Ylen1 toimittajat kun pyytävät haastatteluihin sinne asiantuntijoita ja vaihtavat paikkaa, ottakoot itse ne puhelimet, jotka ovat yleensäkin pöpöpesiä, mukaansa siitä kun vaihtavat paikkaa, ei tuollaisia tartunta mokia haastatteluihin enempää, kiitos, harmittaa jo muutenkin.