llllharjalintu%20042.jpgKuvassa , heikosti näkyvä harvinainen Harjalintu ja kivi, joka vieraili Lapissa kotimme pihalla vuonna , ....aaaa.... 37 v sitten :)

Nyt kun joka uutisissa ja niiden vieressäkin koko ajan koronaa puhalletaan, se henkilökohtaisesti tuo minulle levottoman tunteen sydänalaan,kuten niin muillekin, sydämen huoli on rajattoman tuntuinen ja sanattoman käsittämätön, miten näin voi tapahtua.

Kävimme eilen kävelyllä,valitseimme metsätien, melkein polun ja päätimme hyvin kaukaa ohittaa mahdolliset muut kulkijat, olimme jo yli puolen matkassa ja metsäinen tie ohittaa tien varressa olevan Alepan, vaikkei sen pihaan menekään, yhtäkkiä tupsahti eteemme 3 nuorta miestä , alkoholi putelit käsissä " Hei, me ollaan eksytty, voitteko neuvoa...." ja änkesivät siihen äärelleen.

Ei  me oltu ennakoitu tätä, pysytty kiltisti kotsussa,max. parvekkeella ikkunat pessyt, lähinnä minun astman vuoksi olin katsellut sitä kuuluisaa kaaviota taudin leviämisestä ja ajattelin meidät siihen kaavalle, me terveenä, ei lähikohtaamisia ja takaisin terveenä kotiin. Nämä 3 nuorukaista asettivat meidät omalle kaavalleen, kysymättä muuta kuin tietä ja ...kysyihän yksi että pääseeköhän tuolta talon pihasta oikaisemaan kaupan pihalle ja lähti sinne haahuilemaan, lasi aitahan siinä oli joten joutui palaamaan.Jotta tämmöinen seikkailu.

Sydämen huono tunne, jos olen kokenut jotain hyvin suurta, joka ikiajoiksi jää mieleen on;

1 Silloin kun esikoiseni sairastui ja lopulta kuoli, muistan kun menin kirkkoon siunaustilaisuuteen , en tunnistanut oven suussa seisovaa naista, koko elämä tuntui ohuelta ja s y d ä n ihan l i t t e ä ltä ,peruuttamaton päätös oli tapahtunut siinä rakkaassa ja raskaassa asiassa, hän oli poissa. Taistelut oli käyty.

Tämä ilmaisu on vertauskuvallista, mutta toisaalta, sellaistakin kokemusta, kuin tuntea sydän litistyneeksi, ehkä sitä elämä voi jossain tilanteessa käyttää, vaikka vain ymmärrystä lisäämään toista kohtaan, jota muuten ei osaisi ymmärryksellä kuunnella.Eihän järven rannalla voi voileipiä saada onnistumaan heittämällä joku pyöreä kivi, eri kivillä on eri tulos.

Nyt tämä Pandemia aiheuttaa niin moneen suuntaan vaihtoehtoja, kuten kaavioissa, moneen suuntaan laajenevasti , vviuhkamaisen levinneisyyden kasvaessa, se tekee levvottoman  sydämen, vaikea yrittää huolelle asettaa  rajoja.Huoli hötkyilee ja isosti sydämen tilavuutta rasittaa.

Elämä

Joskus nuorempana sitä luuli, että voisi vaikka tanssia läpi kaiken elämän,  kuten Leonard Cohen laulaa, yli ilojen ,yli surujen, tanssin varrella pysähtyen.....Ei elämä niin mene vaan....