No , hui sentään.

Meillä torien ja muiden kauppapaikkojen valvonta on todella tarkkaa, varsinkin sitten kun EU lainsäädännöt niihin kyntensä kurotti. Eikä sekään ole paha juttu, on turvallisempaa asua ja elää tällaisessa elintarvikkeiden myynti ja pakkaus paratiisissa, paitsi että, paratiisit ovat erit ja merkitys meille moninainen.

Jotain tehdäkseni tässä, kun flunssan viimeisetkin oireet alkaa olla pois, päätin aloittaa tuollaisen iloisten trooppisten kukkien palojen virkkaamisen.

Trooppinen sana tuo minulle mielleyhtymän  sademetsässä olevasta vesiputouksesta , sen juurella olevasta pienestä uintipaikasta ja monenmoisista kauniin värisistä, isoista perhosista ja auringon paisteesta.

En  heti kohtakaan ensimmäisenä tule ajatelleeksi niitä monen sortin matoja ja toukkia ja poikasia , jotka voivat tehdä pesänsä kaivautumalla vaikka säären ihon alle, makea vesi antaa niille mahdollisuuden kulkea ja ihminen mahdollisuuden kasvaa ihonsa alla, mikälie siitä tuleekaan.

Elikäs tässäkin tapauksessa on kolikolla, tai siis vesiputouksella kaksi puolta. Niinkuin kaikella on.

En enää  ihmettele melkein mitään, yöllä kun heräsin ja en heti saanut unta, katselin eri toreista netissä ja mitä niillä on.

Turun tori on kesy paikka niihin Aasian toreihin verrattuna joista oli kuvattu, vielä tämän Koronan jo ollessa pitkällä lännessä, edelleen he jatkavat monisatavuotista tointaan : Torilta haetaan savustetut lepakot, käärmeet, torakat ja kissat ja koirat ja lisäksi kaikki mahdollinen ja maagiseen parantamiseen loput osat.

Turun tori  valikoitui tähän vertailupaikaksi  siksi, koska joskus kuuli jonkun entisen linnakundin pelastuneen Turun torilta ja hän oli itse aika pysäyttävän näköinen ja sitten  hän sanoi Turun toria hyvin pelottavaksi paikaksi, vaikka hänellä oli kuulemma kassissa katkaistu haulikko ja aterimia isohko määrä. Millä ne pöpöt sitten saa pysymään siellä jossain, etteivät tule tänne meille. En tiedä, se on Marinin hallituksen asia.

Mutta jotenkin kummallista on tämä länsimaiden hohkaaminen ja kaikessa edistyminen, miten me siihen pystymme ja pyrimme,missä vaiheessa suo,kuokka ja Jussi ottivat pesäeron, miksi juuri Jussi halusi parempaa ja kunnon maankääntö koneet lapion tilalle, miksi juuri meidän Jussi sen oman kaivonsa on osannut itse kaivaa?  Jos kerta moni muu maa elää sen hallitsijan vallan  alla lukutaidottomana, ilman pyrkimyksiä mihinkään mikä yksilön kasvua suosisi.

Kyllä mie tätä vielä toisenkin kerran tulen äimistelemään.

https://tekniikanmaailma.fi/tiesitko-lepakot-ovat-ihmiskunnan-pahimpien-vitsauksien-takana-ja-luultavasti-myos-seuraavan-vitsauksen/