Minä olin jo eilen päättänyt pitää uutisvapaan päivän, mutta en ehtinyt miestäni siitä varoittamaan, joten hän tuossa kaffemukin äärellä lueskeli ääneen minulle uutis tärppejä. Ja olinhan provosoitavissa sekunnin kolmas osalla.

Siis nämä korona tuet, eikö niissä nyt olisi pitänyt katsoa sitä jo olevaa varallisuutta, eikä myllyttää rahaa rahan luo , valtio ottaa velkaa ja sitten tonnin eläkkeiltä leikataan korotukset. Nion, pahoin pelkään että me joilla on ennastaan pienet eläkkeet, saamme tästäkin velan otosta kärsiä ...ja lapsiperheet... ja.....kissa/koirahoitolakin sai sentäs korona  tukea.

Ymmärrän   hyvin että meidän maassamme on rikkaita ja köyhiä ja rikkaat käyttävät kaikenmaailman verkostoitumis ja hyväveli systeemejä päästäkseen lisää nauttimaan tämmöisistä ennalta arvaamattomista katastrooffeista, kuten tänä pandemia on .

.Jos jonkun leipä olisi siitä kiinni kokonaan, ettei siinä lounas paikassa riitä nyt  "harakiri" asiakkaita, uhmaten Korona viirusta silloin ymmärtäisin sen että jeesausta saa, mutta kohtuudella. Tai sitten koko suomen lafkat kiinni, ja tonnin päivärahalla kaikki elämään tän ajan. Siinäpä sitten näkisivät, mitä on kun ei ole porsaanreikiä talouden kohentamiseksi.

Muistan joskus sukulaisen maininneen maanviljelijöiden pakettipelto korvauksista, kuinka tarkkaa se oli, ettei sitä heinää olisi saanut sitten leikata siitä omalle hevosellekaan, tuki ei välttämättä ollut suuri, ei ollut edellisvuoden verotustuloja liki pitäenkään miljoonalla , ei edes sadoissa tuhansissa, joku maitotili minkä sai kun meijeriin muutamasta lehmästä sitä lypsi, ei siinä todellakaan rikastunut. Mutta mikä on tämä laskenta tapa, arvioidaan että lehmä lypsää maitoa 100 l jossain ajassa, mutta jos se ei lypsäkään , niin sitten laitetaan valtio maksumieheksi ( koko kansa niitä velkoja maksaa).

Olisihan siinä nyt voinut sen verran käyttää tasa arvoisuutta,  rikkaiden ja köyhien välillä, ettei se tuotto tänä aikana olisikaan tarvinnut olla plussan puolella, jos olisivat käyttäneet jo ansaitsemiaan , työssä ansaitsemiaan rahoja ja optioita elämiseen.

Mutta ei Susi Hukkanen se koronatuki rahatkin näköjään vei,  en tiedä , jos minullakin olisi joku tuttu , semmonen hyvämummo systeemi ja siellä osaisi hakea nyt jotain näistä rahoista, ehkä saisi korvausta pahan mielen saannista, kun katsoo valötion olevan aika holtittomissa käsissä. 

Jos me eläkeläiset vuositulolla 12 000/brutto, saisimme koronan kunniaksi verotuksen anteeksi vuoden ajalta, niin ne rahat kulkeutuisivat tasan tarkkaan kauppiaalle kun ostamme ruokaa ja pesuainetta, siinä olisi sentään kaupan käynnin elvyttämistä, koska siinä ei ole säästöön asti laittaa.

Siispä , onko Luojakin meidät unohtanut.