IMG_20200420_130458674.jpg 168 kpl virkattua palaa on_210x180 peitto.

Olen todella iloinen ja huojentunut karanteenissa keikkumisesta, koska tässä on saanut ihan konkreettisesti huomata pärjäävänsä karvaisten kavereideni kanssa , neljän seinän sisällä enimmäkseen.

Tämä on suorastaan lähentänyt meitä henkisesti.

Olen myös törmännyt uuteen ilmaisuun, kun mieheni jotain lukieassaan tai muuten huokaa tai murahtaa, minä tietty kysymään ettei vaan sydämestä ota, saan vastauksesti : Nämä on ukko ääniä.

Ja  toden totta, asiaa hieman tarkemmin mietittyäni ja peilaamalla sitä menneen elämäni vaiheisiin, niin ainahan niitä on ollut...ukko ääniä, mummo ääniä ...kissa ääniä. Tyytyväinen ja tiedon halun uutisista tyydyttäneet ukon ääni on huokauksen ja jonkin muun väliltä oleva ääni, mutta se on ikäänkuin helpottunut, "ettei maailma vielä räjähdäkään ja emme pääse pakoon " ääni.

Jonkun kärttysen vanhanvanhan äijän äijä-ääni on maustettu ärräpäillä, ihan vaan luonteeseen kuuluvasti.

  Kun olin lapsi , naapurissa sui vanha pieni mummo joka käveli ihan kumarassa, hämellä pääsi koko ajan pientä vienoa : Aijaijaiai" ääntä, se oli sellainen sairastuneen alistumis ääni, näin minä silloin ajattelin. Tai siis nyt ymmärrän.

Ihminen voi siis ilmaista itseään ele kielellä , mutta myös mitään tarkoittamattomalla murahtelulla ja urahtelulla.

On todella mielenkiintoista havaita tällaista viestintää , joka ei ole yhtään uhkaavaa, vaikka korona kiristää pantaa välillä otsalla, näitä aikoja voi helliä mielessään sitten joskus kun elämä palaa takaisin maailman menoon, kuinka osasimme olla kotosalla sovussa pitkään ja hartaasti.

Kevennystä löytyy netissä, esim eilen mieheni luki minulle ääneen jostain ,jonkun kannanotosta" alkaa pikkuhiljaa v..m...n tämä erikoisasiantunijoiden Ketipinoori vetoinen mäyräkoira katseinen porukka" Hän selkeästi itse alkaa ahdistua karaanteenissa ja päästää totuuksi(kin) hätäpäissään suustaan.Selkeintähän ne tunteet olisivat ilman ketipinooria tai mäyräkoiraa.

Kuka on oikeassa, kukaan ei ole täysin oikeassa. Presitenttimme Sauli saa erityis kiitos maininnan , zempatessaan kansaansa ja Hallituksen naisporukka kukkia, koska osaa pitää hommaa hallussa.

Pihinää ja puhinaahan kuuluu aina ,oli asiat sitten hyvin, huonosti tai hyvin huonosti. jäädäänpä kuulolle :)