Kiva aurinkoinen huomen, saamme astua turvallisuuden kuplassamme yhden kerroksen sisään päin.Nasan kuvissa maapallo näyttää ihan entisenlaiselta sinivalkealta helmeltä avaruudessa.

Asiaan. Eikös vain tällainen seuranta app lisää turvallisuuden tunneetta  ja voi vähän riskiäkin ottaa liikkumisen suhteen, jälkikäteenhän voidaan todeta tarkasti dataa purkamalla , kuinka moni sarjamurhaaja sillä samaisella kuutamokävelyllä  syrjäisessä kuusi metsikössä oli kanssani. Parannetussa versiossa 1.2 voisi olla myös nauhoittava kuuntelu mahdollisuus.

Onhan tällaisten seuranta systeemien esiäitejä ollut jo kai kuinka kauan.Kotihoidossakin on ollut jo monta vuotta seuranta kännykkä.

Joskus kun minä olin nuorena ja nättinä töissä työpaikassa , 35 v sitten,jossa joutui päivän mittaan siirtymään paikasta toiseen( nykyisen kotihoidon raaka versio) ja joskus aamupäivä oli vuorotellen toimistolla työlistoja tehden.

Minä sitten kerran katsoin yksityisyyttäni loukatun,työtoverin levittelemällä ,turhan laajalle sairaus poissaolo tietoani.

Naps, jonkun varvas jäi alle kun perään kuulutin intimiteetti suojaani. Ei mennyt kuin muutama 2-3 kk, kun henkilö joka oli haamuhoitajana kunnostautunut eritoten, ei siis hoitajan työn ääressä vaan mukavuus syistä pomon jalan juuressa ja juoruisakin vielä.Hän oli vähän kuin sellaisella asialla että minut joutaa häätää työpaikalta kokonaan.

Silloin ei ollut vielä korona pandemiaa ja viiruslinkoja , mutta hän olikin  tavallaan vähän kuin juorulinko. Tottahan minä sain olla hampaissansa hieman aikaa , Palaverissa oli minulle osoitettu kysymys, " Missä olit  puoli vuotta sitten tähän aikaan? ". Silloin ei toimisto rupeamaa saanut edes merkitä työajaksi, vaan se oli kyllä pakko tehdä, mutta työantaja saattoi sitten kettuillessaan syyttää vaikka työtehtävien laiminlyönnistä, kun ei ollut mustaa valkoisella. Löytää syy potkuille. Ei hään siinä  kylläkään liiton ansiosta onnistunut.

Siihen verraten tällainen seuranta app jos se jää " päälle" vielä tämän pandemian jälkeenkin, jos oikeudellisia kohtia muokkaa sopivaan suuntaan, niin sehän olisikin juuri oiva laite katsoa, kuinka monta kertaa on tupakkataukoa pidetty työmaan pihalla,tai  ketä oli suurrosvon lähitäisyydellä rikoksen tapahtuma aikaan,  jos tämä kaikki data joutuisikin vielä myytävien hyllyyn, kenelläkään ei enää olisi mitään yksityistä elämää. Työnantajakin voisi ostaa tiedot henkilön menneisyydestä ja liikkumisista vapaa-ajan suhteen. ...Koska kohtahan ne ovat kuitenkin kaupan, tai ainakin ensin hakkeroitavissa ja sitten myynnissä. Onneksi minun liikkumiseni on helppo selvittää ilman pantaa jalassa tai appia taskussa. Kotoonna oun ollunna tammikuusta lähtien.

Tautien ja rikollisen maailman olisi nyt syytä ottaa askel terveempään suuntaan, ettei käy niinkuin eräälle edesmenneelle papalle. Hän oli  välillä vanhainkodin lyhytaikais hoidossa ja joka kerta sieltä lähtiessä sanoi : Raastuvassa tavataan.