Savuinen%20valo.jpg

Minä olen sattuneista syistä tuntenut sellaista tunnetta, että kun semmosta elämän isoa luopumista, sairautta ja draamaa kerrankin ei ole liki.

Illalla juuri kun yksin valvoin ja tein käsityötä, sen aistin samalla tavalla, kuin joskus maalle siskon luo mentyäni, hiljaisuus oli niin iso että sen kuuli, tässäkin seesteinen rauha on niin iso että sen  aistii.  

Kaikenlaiset tapahtumat käyvät kohti tai läheltä liippaavat matkan varrella  meitä ihmisiä. Jollakin voi olla semmoinen kausi että tulee suru uutisia useampiakin ja se pysäyttää, hyvän ystävän pois meno, se on haikeaa ja vaikeaa, vaikka se on myös luonnon kiertokulkua. 

Paula Kouvuniemi on tehnyt dueton mm. Michael Monroen kanssa. Jotenkin meni ohi, vain puolittain kuulin heidän keskustelun päivämäärästä kesäkuun 19, taisi olla Paulan syntymäpäivä mutta mikä se toinen merkitys oli, pääsi ohi korvien.

Se on myös siinä mielessä minulle merkityksellinen, 19.6  , koska siskoni , rakas kasvin kumppanini sai silloin iäsisyys kutsun.

Eilen sitäkin ajattelin ja sitä , kuinka esikoinenkin lähti iäisyys taipaleelle kesän alussa. Sairaus heidät rikkoi, kuten monen muun tänä päivänä. 

Minulla oli tällaisia merkityksellisiä pikku esineitä, jotka olin nimennyt lasteni muikaan. Ihanat kristalli enkelit, tyttäreni enkeli tippui ja meni ihan rikki, myös valkoisia pikku elefantteja oli kolme, iso ,keskikoko ja pieni. Isoin tippui ja meni säpäleeksi.Onko niillä mitään tekemistä todellisuuden kanssa, ken tietäis sen. Siskollani ja minulla oli enkeli teemukit, hänellä lempivärinsä mukaan sininen ja minulla vaaleanpunainen. Saatoimme joskus leikisti juoda iltateet yhdessä, kun otimme samanlaiset mukit teelle ja samaan aikaan joimme, vaikka väliä oli monta sataa kilometriä.

Elämä ja kuolema kolhii , naarmuttaa ja rutistaa kasaan, kenties jalostaakin jotain.

Yhdessä hetkessä aina kaikki voi muuttua, rikkoutua, kadota ja mikään ei koskaan palaa enää ennalleen.

Voimia heille sydämen maailmoihin  , joita nyt on kohdannut suru uutiset, ahdistus pitkittyneestä sairaudesta ja korona koomasta. Maapallon tasapainon järkkyminen koskettaa meitä kaikkia.

Me voimme vain antaa voiman ja hyvän energian välittyä kauttamme , sitä tarvitsevalle.