bus_stop_150ppi.jpg

 

Kaupunki oli hyvin aavemainen,  tyhjyydessään kadut kumahtelivat

Toden totta ja terveisiä hammaslääkäristä. Heräsin tuossa yksi yö hammassärkyyn, kuuntelin sitä puoleen päivään ja sain torut hammaspäivystyksen tyypiltä, sanoi että pitää soittaa heti aamusta saadakseen ajan päivystykseen ja nyt on sattumalta yksi aika isossa terveyskeskuksen hammashoitolassa, kun pidät kiirettä niin ehdit.

Ja minähän siitä kiirehtimään, missä mun laukku ja lompakko, kun ei ole tarvinnut moneen kuukauteen poistua pihapiiristä, nin tuntuu että rutiinit ovat ruostuneet,...missä mun kengät on ?

Kyynärsauva jota olen pitänyt mukana jos nivelkierukka rikkoinen polvi suuttuu matkalla, nin siitä saa tukea matkan jatkamiseen, sillä saa kuormitusta polvessa tasattua. Sekin jäi kotiin, huomasin toki puolessa välissä bussipysäkille mennessä, mutta jos olisin kääntynyt, olisin myöhästynyt bussista ja sitä myöden koko hammaslääkäriltä.

Merkintä päiväkirjaan: Olen melkein paranutunut jalastani ja myös hampaasta. Hyvinhän tämä menee.

Hammaslääkäri leikillään kysyi, kun kertoi että hampaalle ei ole muuta tehtävissä kuin ottaa se pois, " Vietkö hampaan tyynyn alle, jos hammaskeiju vaikka vaihtaisi sen yön aikana rahaan."

Minä olin sattuneista syistä ottanut selvää hammaskeijun taustoista ja tullut siihen tulokseen, että koska wikipedia ei valehtele , nin sen tietolähteen mukaan keijukainen on yleensäkin ollut joku pahanhajuinen vainajiin liittyvä juttu.

Uskomus on tehty positiiviseksi, ettei lapset pelkäisi maitohampaiden lähtöä ajallaan.Uskon hyvinkin hammaskeijun sen  minn hampaan kohdalla olevan vanha kurttuinen naiskeiju, odottaen eläkkeelle pääsyä. Omatki hampaansa jo tiputtaneena.   Haiskahtaakin kai jo ummehtuneelta, jos nimittäin keiju  syntyy hampaan mukana ja kuluu hampaan ikääntyessä, tämä minun hammas oli sellainen elämää purrut  kulmahammas." ei ole näet suutarin lapsella kenkiä" (mummoni mukaan , vanha sanonta).https://fi.wikipedia.org/wiki/Keijukainen#Nimityksen_historia. , https://fi.wikipedia.org/wiki/Hammaskeiju

En halunnut sitä surullista hammasta raahata kotiin ja riskeerata laittamalla tyynyni alle, sen hammaskeijun ikä huomioon ottaen, muistikin lienee jo heikentynyt, ei olsi muistanut kuitenkaan mitä tyynyn alle laitetaan vaihdossa...Ja jos sen olisikin pitänyt olla karanteenissa 2 viikkoa ennen kuin tuo sen vaihto tavaran tänne. Liian moni mutkaista. Sanoin " pitäkää vaan komeassa kulmahammas kokoelmassanne "

Yritin mahdollisimman pinnallisella hengityksellä selvittää sitten  bussi ja metromatkan.Ettei vaan korona jostain iskisi.