kuiskaus.jpgKeppi,koukku ja Korona talvi alkaa olla takana .Käteen jää...koukku.

Totesimme tuossa hiljattain, että  rempat lisääntyvät. Meidän ikäluokassa.

Onneksi asumme suomessa, täällä saa melko vaivattomasti palvelua, olemmehan hyvinvointi valtio.

Olemme maksaneet veroja ym maksuja, niin sitten kun tarvitsee kaikenlaista , koulutuksesta lähtien , se kaikki on kohtuullisen hyvin käden ulottuvilla.

Kenenkään ei tarvitse jäädä ilman ammattia, työtäkin on jos se vaan kelpaa, paitsi nyt kun Korona on kurittanut kansaamme, on entinen outo, uusi normaali.Eikä suinkaan tuo ole mummoni viljelemä sanonta, sen on Korona muotillut useiden puheisiin.

Voin nyt ihan luottamuksella kertoa, kuinka hammastani vaan pakotteli ja koplotteli, vaikka sitä oli jo tutkittu ja rassattu. koiranmets%C3%A42.jpgHammas näytti pientä mielikuvitusta lisäten lähes tältä.

Tänään heräsin kukon ( ja ukon) kanssa yhtäaikaa ja valmistauduin huonon yön jälkeen soittamaan Hammas päivystykseen. Ajan sain , vahingossa tuplana, mutta käytin Hammas&Hammas korttini. Siellä sitten istuin , suussa kävi kova jytinä, hyvin puudutettua hammasta oli vaikea saada kokonaan pois, totesimme yhdessä, ettei sitä auta säälitellä, toiseksi viimeista viisauden hammastani. Se oli tehnyt sellaisen ankkurin sinne pohjimmaiseksi siitä se johtui, että kyllä sitä kesti kaivaa. Minä yritin sitä Konmarittaa mielessäni ja kiitin palveluvuosistaan ja sanoin äänettömästi baibai.

Hammaslääkäri kysyi taas kerran , "haluatko ottaa hampaan mukaan", en ottanut , ei kukaan hammaskeiju, vaikka olisi keikkalaisena keijuilemassa, nin semmosta rumaa hammasta ostaisi minulta. Jos keiju olisi nähnyt vilauksenkaan siitä hampaasta, nin se olisi ensin pyörtynyt, sitten traumatisoitunut ja sitten jäänyt saikulle ja lopulta traumastressin vuoksi työkyvyttömyys eläkkeelle. En siis lähtenyt kummittelemaan se hammas mukanani.

Mieheni taas joutui muusta syystä käymään päivystävällä , koska vanhuus ja kuntoilu ei tuota välttämättä terveitä päiviä.

Treffattiin keskustassa, kun häneltä oli varmuuden vuoksi otettu rtg kuva. Lääkäri halusi pois sulkea murtuman mahdollisuuden, koska ei tuntenut kuulemma miestäni, ei hän voinut tietää mikä vaivaa.

Siinä sivumennen oli hauska uusi normaali?ko piirre vastaanotolla. Siitä mieheni mainitsi aivan erikseen. Lääkäri kutsui häntä etu ja toiselta nimeltä, mutta ei sukunimeltä. Sitä sitten hieman pähkäiltiin ja tultiin tulokseen, että koska heidän kulttuurissa, mitä lääkäri edusti, nimi muotoutuu ...oliko se nyt niin että 1.oma nimi.2. isän nimi ja 3. isoisän nimi. Sen laskuopin mukaan ymmärsimme, miksi hän ei sanonut mieheni sukunimeä ollenklaan. Hauska juttu sinänsä. Mutta se ei pahoittanut mieliämme, eikä pilannut päiviämme.Tuskin jäänee uniinkaan piinaamaan.

Postikin toimi mainiosti,menimme hakemaan matkan varrelta pakettia, josta ei ollut vielä tullut ilmoitusta, kysyin kuitenkin, josko hän sen antaisi, vaikka eivät ole hyllyyn sitä rekisteröineet. Uusi posti ja ihana ,ystävällinen palvelu. Saimme paketin mukaan ja sillä viisiin.

En siis keksi valittamista, pikku rempat kuuluvat asiaan ja hoidetaan mahdollisuuksien mukaan. Kesä on alkanut lupaavasti, ihmiset ovat vapautuneet pahimmasta kipsistä, joka muotoutui koronan takia.

Eikä suomen kansan tarvitsekaan jäädä tänä kesänä digi konserttien varaan, vaan liveäkin tulee, rajoituksien purkamisen myötä.

Hallituksessakin on kaikki päällisinpuolin ainakin ok.