locked.jpgVankilan avaimet , vai saako ketään enää tuomita vanklaan,. koska hän oppii siellä ,jos vielä mahdollista pahemmille tavoille, mitä oli sinne mennessään.

Ihmisten on vaikea kohdata toisiaan ihmisyyttä kunnioittaen, vai?

Joskus minäkin olen ollut naivi ja uskonut aina hyvän voittavan pahan.

Mitä se on pienessä mittakaavassa köyheliienien kesken. Köyheliiniksi kutsun tässä itseni kaltaisia pien eläkeläisiä ja muita pieni tuloisia henkilöitä, jopa köyhyysrajan alapuolella olevia.

Ei köyhyys tee ihmisestä sen jalompaa persoonaa kuin rikkauskaan. Ei köyhyys ole myöskään häpeä, kenties väärien valintojen tulos koulutuksen suhteen aikoinaan, tai konkurssin tulos jos jäi vaikka verot maksamatta kokonaan.

Köyhänkin olotila voi olla tyytyväinen, silloin kun ei haikaile sitä mitä ei ole , vaan on tyytyväinen siihen mitä on, jos se kerta riittää.

Mutta, yhtälailla siellä ihmisen sisimmässä jyllää hyvä ja paha, valinnan joutuu tekemään alvariinsa .

Katsoin eilen ohjelman tästä tosi skandaalimaisesta pedofiilista, joka sitten kuoli pidätys selliinsä ja siinä vielä spekuloitiin, hirttikö itse itsensä, vai hirtettiinkö pois kuljeksimasta ja mahdollisesti ilmiantamasta hyvinkinmisokenkäisiä hyväksikäyttäjiä.

Tämän miehen rahat oli alunperin vilpillisesti hankittu, eivät ne ,eikä niiden lisääntyminen tuottanut tyydytystä hänen sielulleen, ei hänen oli kuin paholaisen takaa ajamana pyrittävä aina suurempaan ja suurempaan nautintoon, jota lopulta hän löysi enää alaikäisistä.

Miksi hän ei jäänyt jo aiemmin kiinni? Siksikö että hänen n.s. suojelijansa mja mahdolliset kanssarikolliset olivat niin kuuluisia ja arvovaltaisia, ettei heihin sopinut tarrata kiinni , mediankaan.

Entä se nainen joka ajautui rutiköyhäksi rikkauksista, kuinka nainen voi olla avustamassa tarpeeksi viattomien etsinnässä isännän likaislle tarjottimelle. Miten koksaan kukaan voi olla niin täynnä pilalla kuin he olivat.

Siinä etsivät haastattelivat erästä nuorta joka oli joutunut tekemisiin tämän pedon kanssa, sinisilmäiset tytöt , he luulivat hallitsevansa tilanteet ja kehonsa. Siinäkin tapauksessa, tämä nainen jo nyt aikuinen , kertoi kuinka iljettävä elostelija oli pyytänyt hänen vanhemmiltaan lupaa tytön saada muuttaa hänen kartanoonsa ja hän muka autaa näitä opiskeluissa ja niiden maksamisessa yms.

Kunka paljon täytyi rahaa maksaa, että tyttö muutti kauhujen kartanoon,. mikä oli hinta siitä takaa-ajo tilanteesta joka jatkui niinkauan , kunnes tyttö oli raiskattu. Oliko korvaus riittävä, tyttö ainakin sanoi ettei mikään raha voi korvata sitä, missä ahdingossa hän joutui siellä olemaan. Ja monet muut.

Eihän eläimistäkään löydy vastaavaa pahuutta kuin joistain ihmisistä.

Onko sitten vähemmän haitallista olla ilkeä , panettelija kaikkia kohtaan, vai teoiksi muututunut pahuus.

Voiko enää totuutta puhua, joutumatta syytettyjen penkille. Kovin menee vaikea tajuiseksi tämä elämisen malli.

En kysynyt kysymystä, enkä odota siihen vastausta. Aikamoisissa koureissa maapallomme, rakas maaäitimme, joutuu olemaan ja antamaan tallata pinnallaan kaiken maailman hyypiöiden.

Todella provosoituneessa mielentilassa olen kirjoittanut nyt.