3932.jpghttp://www.mediapinta.fi/sivu/isbn/978-952-81-0908-2 

Nyt  se on sitten valmis. 

Kirjoitustaito joka minulla puhkesi avh:N seurauksena. Tai, osasin toki kirjoittaa ennenkin, mutta sen jälkeen se sai uudet ulottuvuudet ja rohkeuden kirjoittaa omistakin tunteista niinkuin ne ovat.

Runokirjan nimeksi tuli Vapauteen ja sen on kustantanut Mediapinta kustantamo. www.mediapinta.fi

En alunperinkään tehnyt sitä rahasammoksi, eikä siitä sellaista tule, liian vähän ihmistä perinteisesti kiinnostavaa ja uteliaisuuden herättäviä aiheita. 

Siitä puuttuu seksi ja väkivalta. Mutta siitä löytyy sana rakkaus, raskaus, ilo ja kuolema.

Jos olisin kirjoittanut kirjan : Kaikki elämäni nautinnot, se olisi myyvempi nimi heti.

Tuossa Vapauteen kirjassa on idana alunperin ollut käydä surutyötäni tyttren kuoleman jälkeen kirjoittamalla läpi.Ja sithän kävinkin, pieni määrä runoista tuli kirjaan, jonka alkuperäiseksi nimeksi olin ajatellut Häkkilintua, mutta sen nimisyä laulua jos toistakin löytyy niin paljon google haulla, että päädyin Vapauteen nimeen. 

Kyllähän  ne runot syntymästä saakka vääjäämättömästi  kulukevat kohti, meitä kaikkia koskettavaa kuolemaa. 

Eiköhän se liene todellinen vapaus, kun sielu saa irtaantua sairauden runtelemasta ruumiista. Kyllä min asian näin näen.

 Mutta olihan se kyllä vapauttavaa itsellekin kirjoittaa niitä ja nähdä hänen elämänsä filminauhaa liukuvan ohi johonkin tunne ryteikköön välillä tarrautuen, mutta loppuun asti päästen.

Näin hänenkin toivomuksensa toteui, kun hän sanoi minulle " Kirjoita äiti kirja". yksi pieni erityis ohje jonka hän sisällytti toiveeseen oli: "Mutta älä unohda että sinulla on lapsia", joten se nautinnoista kertova kirja taitaa jäädä tekemättä, vaikka olisikin kyse yleimaailmallisesti nautinnoista .