welcome_to_the_machine.jpg

Minä muistan oikeastaan senkin ajan, kun isäni vakavasti kertoi maailmanlopun enteistä.   Hän sanoi: " Silloin kun kuvat alkavat pöydällä puhumaan, on maailmanloppu lähellä", mistäkö hän sen nyt yhtäkkiä tiesi?    No siitä että hänen helluntailainen ystävänsä jo vuosien takaa, oli sen hänelle kertonut ja tottahan se silloin oli.

Myöhemmin ajattelin mitä sillä kuvien puhumisella on mahdettu tarkoittaa, sitäkö että tv tulee vai sitäkö että on tabletit ja muut hiluvimpsakkeet käytössä ja auttamassa meitä olemaan aina saatavilla.

Ei ole minulle selvinnyt tähän päivään, luulisin maailmanlopun tulevan ennemmin ihmisten piittaamattomuudesta luonnon suhteen. Ilmastot lämpenee ja jääkarhut kuolee, maan napaisuus vaihtuu ja tuo jääkauden tullessaan, mutta tuleeko maailmanloppu sittenkään, jos historiaan ja tutkijoihin on uskominen,  niin maa välillä luo  n.s. nahkansa 

Kuva, jonka tähän liitän , kertoo siitä suunnittelu vaiheessa olevasta  keinoälystä.

Silloin kun kaikki olivat vielä innoissaan ja ylpeitä  ihmisen taitavuudesta. Ei kukaan ajatellut että meitä lopulta valvotaan joka paikassa ja joka asian suhteen.Keinoälyllä on oma pilvensä, johon kaikki kertyy , paitsi pölynimurin pöly. Siinä kohtaa voisi pikkasen petrata, pöly jos mikä olisi kätevää pilvipakata.

Eilen vieraamme puhelin piippasi ja sillä oli asiaa hänelle, jostain heidän yhteisestä liikunta sopimuksesta. Totta, puhelin häntä kehottaa välillä nousemaan seisomaan ja liikkumaan.

Ei siitä niin kauan ole kun sisko sanoi: " Eiköhä lähetä kävelemmää ? "Ja myöhän lähettii, ei mitattu pulssia kävellessä, eikä kalorien kulutusta.

Erikseen olisi saanut olla siskon pöydän kulmalla kalorien saanti mittari. Silloin nääs herkuteltiin kun nähtiin. Siskoni oli tosi hyvä leipurikin. Ja jos siihen olisi joku puhelin piipannut, kertoakseen ettei sitä kakkupalaa saa syödä, niin sisko olisi pyyhkäissyt semmosen rakkineen metsään. Viuuuuuuh.

Vaikka tuosta  kerrostalon kokoisesta tietokoneesta on vielä paljon matkaa kelloon , joka mittaa verenpaineet, sokerit  ja ekg , vääjäämättömästi koko ajan kaikki muuttuu digitaaliseksi.

Puhelin kun päivittyy, saa tovin miettiä, mikä uusi juttu siinä taas onkaan ja miksi se nyt kansioita itse tekee. Kohta kai se minut irtisanoo, oma puhelin. Pitää mua ammattitaidottomana sihteerinä.

Ennenvanhaan, silloin kun kansanparantaja kätensä laski kipeälle kohdalle, se parani. Nyt kun tv parantaja hosuu ja heiluttelee kuin tuulimylly siivet, eikä paikka parane, sanotaan jotta vika on minussa, kun en usko. Vika on ennemminkin siinä ettei kukaan kohta viitsi tehdä mitään sen eteen että hommat toimisi. Odotetaan että apsit ja twitterit hoitaa kaiken..Ajattelunkin .

Jotta tämmöstä....piiiip....piiiip....piiip.......